« Takaisin

Sähkö-ja elektroniikka-(SER) sekä rautaromun keräyspiste 1.1.2018 alkaen


Sähkö- ja elektroniikka- (SER) sekä rautaromun keräyspiste on 1.1.2018 alkaen Rääkkylän kunnan organisoimana urheilukentän huoltorakennuksen luona osoitteessa Kisatie 8, 82300 Rääkkylä.

Avoinna      ma - pe klo 9 - 15

Keräilypaikalla otetaan vastaan sähkö- ja elektroniikkaromuja kuten jääkaappeja, pakastimia, kahvinkeittimiä, mikroaaltouuneja, tietokoneita, televisioita, radioita, käytöstä poistettuja kompostipakastimia jne.

Loisteputki- ja energiansäästölamppuja otetaan vas­taan teknisen huoltorakennuksen (urheilukentän vieressä, osoitteessa Kisatie 8) luona olevaan ongelmajätekont­tiin.

Kodin vanhat sähkö- tai elektroniikkalaitteet voi viedä maksutta myös tuottajayhteisöjen järjestämiin muihin keräyspisteisiin. Kierrätys rahoitetaan SER-kierrätysmaksuilla, jotka peritään uusien laitteiden myynnin yhteydessä.

Keräilypaikalle voi tuoda metalliromuja, jotka on laitettava siirtolavalle. Paikalle ei voi tuoda romuautoja, joiden ilmainen kierrätys on järjestetty muutoin.

Kaupan eli tuotteen jakelijan on myyntipisteessään otettava vastaan kotitalouden sähkö- ja elektroniikkalaiteromu, jonka ulkomitoista mikään ei ylitä 25 cm. Kuluttaja saa palauttaa sähkö- ja elektroniikkaromun ilman uuden tuotteen ostovelvoitetta seuraaviin myymälöihin:

- vähintään 1000 m2 kokoiseen SE-laitteita myyvään päivittäistavarakauppaan
- vähintään 200 m2 kokoiseen SE-laitteita myyvään erikoiskauppaan

Sähkö- ja elektroniikkalaiteromun, jonka ulkomitoista jokin ylittää 25 cm, kuluttaja saa palauttaa mihin tahansa kauppaan ostaessaan sieltä uuden vastaavan laitteen.

Muut lähimmät vastaanottopisteet
Sopensuon jätteenkäsittelypaikka Puhoksentie 15, 82500 Kitee
Kuusakoski Oy Lylykoskentie 35, 0130 Joensuu
Joensuun Seudun Jätehuolto Oy Kontionsuon jäteasema, Kontiosuontie, 80230 Joensuu