Sisältöjulkaisija

angle-left Kirkonkylän ongelmajätteen sekä SER- ja rautaromun vastaanottopiste

Kirkonkylän ongelmajätteen sekä SER- ja rautaromun vastaanottopiste

Kirkonkylän urheilukentän huoltorakennuksen luona (osoitteessa kisatie 8) ei ole sekajätteen vastaanottopistettä. Sekajätteen tuominen sinne on kielletty!

Kiinteistöllä syntyvän sekajätteen vastaanotosta huolehtivat:

Lassila & Tikanoja Oyj, os. Puhoksentie 15, 82500 Kitee
p.050 378 7570, 050 527 8060

Kiteen Jätehuolto Oy, Sumpputie 1, 82500 Kitee puh. 0400 418 011 .

Vastaanottopisteeseen saa tuoda sähkö- ja elektroniikka- (SER) sekä rautaromua ja ongelmajätettä. Vastaanottopiste on avoinna ma - pe klo 9 - 15. Samassa osoitteessa sijaitsee myös kirkonkylän ekopiste.

Sähkö- ja elektroniikkaromu (SER)

Keräilypaikalla otetaan vastaan sähkö- ja elektroniikkaromuja kuten jääkaappeja, pakastimia, kahvinkeittimiä, mikroaaltouuneja, tietokoneita, televisioita, radioita, käytöstä poistettuja kompostipakastimia jne.

Metalliromut

Keräilypaikalle voi tuoda myös metalliromuja, jotka on laitettava siirtolavalle. Paikalle ei voi tuoda romuautoja, joiden ilmainen kierrätys on järjestetty muutoin.

Ongelmajäte

Ongelmajätekonttiin saa tuoda torjunta-aineita, maaleja, liimoja jne. sekä akkuja, loisteputki- ja energiasäästölamppuja. Tyhjät ja kuivuneet maalipurkit kelpaavat kuitenkin metallinkierrätykseen. Käytetyt energiansäästö- ja led-lamput sekä alle 25 senttimetriä pitkät loisteputkilamput palautetaan maksutta myymälöihin, joiden valikoimiin lamput sisältyvät. Puhtaat jäteöl­jyt ja öljyn­suodattimet voi toimittaa Ra­si­vaarassa Hyvärisen Pajan, os. Rasitie 10, ja kir­konky­lässä  urheilukentän huoltorakennuksen luona, os. Kisatie 8, oleviin keräi­ly­pis­teisiin. Räjähteet, kuten ammukset, vanhentuneet hätäraketit sekä löydetyt tai rikkoontuneet ilotulitteet toimitetaan myyjäliikkeeseen tai poliisille.

Ekopiste

Ekopisteeseen voi tuoda kotita­­louksista kerty­viä lajiteltuja puhtaita värillisiä ja kirkkaita lasipulloja ja lasipurkkeja, paperia, pah­via ja pienme­tal­leja. Eko­pistei­ssä ei ole sekajätteen, biojätteen eli eloperäisen jätteen eikä muovi­en keräilyä