Kihaus viikko, kesä-aika ja vapaa-ajan asukkaat.
 
Pitkä tovi on vierähtänyt edellisestä kirjoituksestani, mutta loman lähestyessä ajattelin korjata tämän asian ja kirjoittaa menneen talven, kevään ja alkukesän tapahtumista. Kuntaliitosprosessin, joka kesti kaikkiaan noin 1,5 vuotta, päättymisen jälkeen työtä ja tekemistä on ollut paljon. Valtakunnallisten suurten uudistusten ja kuntaorganisaatiossa tehtävien uudistusten keskellä tekemistä edelleen riittää runsaasti. Kunnan uusi organisaatio- ja hallintorakenne, kuntastrategia ja uusi hallintosääntö ovat olleet valmistelussa ja niitä päästään loman jälkeen käsittelemään toimielimissä.

Organisaatiouudistuksella on vaikutuksensa suoraan myös hallintosääntöön. Kunnan hallintorakennetta muutetaan siten, että lautakuntia on jatkossa vain kaksi hyvinvointilautakunta ja elinvoimalautakunta. Luonnollisesti kunnassa on myös kunnan
valtuusto ylimpänä päätöksentekoelimenä ja kunnanhallitus.

Maakuntauudistuksessa sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestäminen siirtyy kunnilta maakunnille ja kuntien tärkeimmiksi tehtäviksi jää kunnan elinvoiman edistäminen ja kehittäminen sekä hyvinvoinnin ja terveyden edistäminen. Maakuntauudistuksen ja
sote-uudistuksen vaikutukset kuntien rahoitukseen ovat vielä arvioita ja osin vielä auki. Valtionosuusuudistuksen pitäisi tulla voimaan jo 1.1.2018, ja kaksoiskuntalaisuus on ollut valtiovarainministeriössä selvittelyssä.

Kunnan talous on edelleen pidettävä tiukassa raamissa, jotta talous saadaan tasapainoon. Tällähetkellä kulukehitys näyttääkin olevan hieman arvioitua alhaisemmalla tasolla ja tulot puolestaan hieman arvioitua paremmalla tasolla.

Kesän kynnyksellä toukokuussa vierailin yrityksissä KETI:n toimitusjohtajan, yritysneuvojan ja projektiasiantuntijoiden kanssa. Rääkkyläläisillä yrittäjillä on paljon erikoisosaamista ja rääkkyläläisten yrittäjien tuotteita toimitetaan myös kansainvälisille
markkinoille.

Kiitos yrittäjille lämpimästä vastaanotosta ja mielenkiintoisista tuote- ja yritysesittelyistä.

Heinäkuun alussa 3.7.2017 alkaa Kihaus –viikko. Kihaus-viikolla on tarjolla monenlaista "äksöniä" mm lapsille oma leiri, pelimanneille pelimannikurssi, urheiluhenkisille suunnistusta (iltarastit) ja kalastajille perinneuistelua ja paljon muuta.
Rääkkyläläisten tuotteiden myyntipiste Onnen Kauppa palvelee kesäaikaan maanantaista lauantaihin. Onnen Kaupassa on myös matkailun infopiste.

Paksuniemi on viehättävä ja kaunis paikka viettää vapaa-aikaa. Satamassa on monenlaista ohjelmatarjontaa pitkin kesää, hyvää ruokaa ja juomaa. Satama-alueella sijaitsee myös Paksuniemen Juomatehdas, jonka myymälässä voi käydä tekemässä juomaostoksia vaikkapa tuliaisiksi tai ihan omaan käyttöön. Rääkkylästä lähtöisin olevan Ville Lehvosen valokuvanäyttely vanhassa Myllyrakennuksessa kannattaa käydä katsomassa. Rääkkylän museot ovat avoinna Museoviikolla 10. – 16.7.2017. Museoviikolla on mahdollisuus tutustua kotimuseoiden hyvin säilyneisiin esineisiin ja päästä aistimaan vanhan ajan tunnelmaa. Perjantai aamupäivisin kesätorilta kannattaa käydä ostamassa paikalliset tuoreet sesonkituotteet ja herkut mm marjat ja vihannekset. Elokuussa vietetään Karjalan Ruusun puutarhalla Kukkakuhhaus–tapahtumaa. Kukkakuhhaus on koko perheen maalaisromanttinen kukkaistapahtuma ihanine kukkapeltoineen, josta saa itse käydä poimimassa haluamansa kukkaset.

Nautitaan kesästä ja viihdytään Rääkkylässä!

Katso kuvakimara yrityskierrokselta

 

Tuula Luukkonen
Kunnanjohtaja