Kunnan keskusta on juhlavalaistuksessaan!

Vietimme la 25.11. klo 13 – 16 Rääkkylän itsenäisyyden vuosipäivää ja joulukauden avajaisia. Paksuniemen tien varteen syttyivät ensimmäistä kertaa lumihiutale –jouluvalot ja suuren joulukuusen vieressä olevaan lasten koristelemaan Suomen itsenäisyyden kuuseen, sytytettiin siniset koristevalot.

Rääkkylä –päivänä vietettiin myös uuden lounas-kahvilan, Matildan, avajaisia kera jouluglögin ja pipareiden. Rääkkylän Kiinteistöpalveluyhtiön uusiin toimistotiloihin pääsi myös tutustumaan, ovet olivat avoimena myös nuorisotalossa. Päivän kunniaksi joulupuotikin avasi ovensa tavallista aikaisemmin ja Onnen Kauppa oli myös avoinna.

Päivä oli todella onnistunut ja kuntalaiset osallistuivat päivään innokkaasti. Olin todella iloisesti yllättänyt, että ihmiset olivat niin runsaslukuisesti liikkeellä.

Kunnilla tulee ensi vuosi olemaan talousnäkymien osalta tiukka. Meidän on pidettävä taloudestamme niin tarkkaa huolta, että voimme tulevinakin vuosina viettää itsenäisenä kuntana Rääkkylä –päivää.

Kuntien on uudistuttava!

Kunnan tehtävistä suurin tehtäväalue, sosiaali- ja terveyspalvelut, siirtyivät tämän vuoden alussa SiunSotelle. Suurimman tehtäväalueen siirryttyä pois kunnan tehtävistä Pohjois-Karjalan kunnat joutuivat uudistamaan organisaatioitaan. Uudistuksen jälkeen kuntien suurimmat tehtävät ovat kuntalaisten hyvinvointiin ja terveyteen liittyvät tehtävät: mm opetus- ja varhaiskasvatus sekä kulttuuri- ja vapaa-aikatoimi sekä elinvoiman kehittämiseen liittyvät tehtävät: mm yritystoiminnan edistäminen, kunta ympäristön kehittäminen ja asukkaiden viihtyvyyden edistäminen.

Lautakuntien lukumäärää vähennettiin useimmassa kunnassa, niin kuin meilläkin. Meillä sivistys- ja vapaa-aikalautakunta muuttuivat hyvinvointilautakunnaksi ja ympäristölautakunta ja kehitystoimi muuttuivat elinvoimalautakunnaksi.

Uudistuksia tehtiin myös teknisen toimen palvelualueelle, kun kiinteistöhoito ulkoistettiin kunnan tytäryhtiölle Rääkkylän Kiinteistöpalvelu Oy:lle, joka aloitti varsinaisen toimintansa tämän vuoden alussa.

Pysyäksemme yhteiskunnan kehityksessä mukana meidän on tehtävä uudistuksia toimintatapoihimme sekä rakenteellisia muutoksia kuntaorganisaatiossa.  

Toivotan onnea huomenna ke 6.12.2017 täyttävälle 100-vuotiaalle Itsenäiselle Suomelle!

Lisäksi toivon kaikille mukavaa joulun odotusta ja rauhallista joulua!

Tuula Luukkonen
Kunnanjohtaja