Kunta lyhyesti

Rääkkylän kunta on perustettu 1874. Asukkaita kunnassa oli 31.12.2016 2268.

Elinkeinoista maa- ja metsätalouden osuus 27 %, jalostuksen 21 % ja palvelujen  47 %. Rääkkylässä toimii tällä hetkellä n. 160 yritystä. Teollisia työpaikkoja on yhteensä n. 120. Teollisista tuotteista tunnetuimpia ovat viljellyt sienet, erityisesti siitake, ikkunat ja ovet sekä metalli- ja puunjalostustuotteet. Maatiloja on aktiivisessa viljelyssä n. 135 kpl.

Kansanmusiikki, musiikin opiskelu ja harrastaminen sekä teatteriharrastus ovat Rääkkylässä vahvoja. Kihaustapahtuma vuosittain heinäkuussa tarjoaa laajan konserttisarjan karjalaisen kansanmusiikin ystäville.

Rääkkylän kunta tuottaa itse päivähoidon ja perusopetuksen, ympäristötoimen ja teknisen puolen palvelut sekä perus- ja esiopetus- sekä monet vapaa-aika- ja liikuntapalvelut.

Sosiaali- ja terveystoimen palveluista järjestämisvastuussa on Rääkkylän kunta, palvelujen tuottajana on ulkoinen yhteistyökumppani.

Pohjois-Karjalan erikoissairaanhoidon ja sosiaalipalvelujen kuntayhtymältä ostetaan erikoissairaanhoidon ja kehitysvammahuollon palvelut.

Keski-Karjalan muiden kuntien kanssa kunta järjestää elinkeinopalvelut, kansalaisopiston sekä musiikkiopiston palvelut.

Painopistealueina kunnassa on kuntalaisille tarkoitettujen palvelujen kehittäminen ja työllisyyden edistäminen.

Vesistöä: 28 282 ha (kokonaispinta-ala 699 neliökilometriä)
Rantaviivaa: 633 km
Loma-asuntoja: 1182