Rakennusvalvonta

Rakennusvalvonta

Rakennusvalvonta

Rakennusvalvontaa suorittavana elinvoimalautakunnan ja sen lupajaoston alaisena rakennusvalvonnan viranhaltijana toimii Rääkkylän kunnassa rakennustarkastaja. Rakennusvalvonnan tehtävänä on osaltaan huolehtia, että rakennettu ympäristö on terveellinen, turvallinen, kestävä ja rakentamisessa noudatetaan sitä koskevia säännöksiä ja määräyksiä. Rakennusvalvonta ohjaa ja neuvoo rakentamista, ohjeistaa suunnittelua ja päättää rakentamisen lupa-asioista.

Rakennusvalvonnan tehtävät:

  • neuvonta ja ohjaus
  • rakennus-, toimenpide- ja maisematyölupien sekä toimenpideilmoitusten käsittely
  • poikkeamis- ja suunnittelutarveratkaisuhakemusten valmistelu
  • maa-aineslupien valmistelu
  • ympäristöasioiden käsittely
  • työnjohtajien ja suunnittelijoiden hyväksyminen
  • katselmukset
  • julkisivujen ja ympäristön kunto ja siisteys
  • valitusten ja ilmoitusten perusteella tapahtuva valvonta

Rakentamisasioissa soita ja varaa aika rakennustarkastajan kanssa.

Myönnetyt luvat

Rääkkylän kunnassa rakennustarkastaja myöntää rakennus- ja toimenpideluvat. Päätösten viimeinen muutoksenhakupäivä on 14 pv antopäivästä ja lupa on lainvoimainen sitä seuraavana arkipäivänä ellei luvasta ole tehty oikaisuvaatimusta. Myönnetyt luvat löytyvät kunnan nettisivuilta kuulutuksista ja kunnantalon ilmoitustaululta.

 

Muistathan tehdä henkilöasiakkaan rakentamisilmoituksen ajoissa rakennusluvan alaisista töistä ennen käyttöönotto- ja loppukatselmusta! Ohjeet ilmoituksen tekemiseen vero.fi -sivuilta.

Hoida rakennuslupa-asiointi verkossa Lupapisteen kautta

Hoida hankkeesi rakennuslupa-asiointi verkossa Lupapisteen kautta – aina ennakkokyselyistä hankkeen päättymiseen saakka. Palvelu kokoaa kunnan viranomaisen, rakentajan, suunnittelijan ja muut rakentamisen ammattilaiset yhteen osoitteeseen ja pitää kaikki hankkeen osapuolet pysyvät tietoisina hankkeen etenemisestä. Vuorokauden ympäri. Hakemusten käsittely ja lupa-asiointi on sujuvampaa kun tarvittavat tiedot ovat heti mukana eikä paperisia hakemuksia ja asiakirjoja tarvitse toimittaa erikseen eri toimijoille.

Lupapisteen kautta voi hoitaa rakennus-, toimenpide-, maisematyö- ja purkamislupien sekä purkamisilmoituksien ja toimenpideilmoituksien tekemisen.

Palveluun rekisteröidytään pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella ensimmäisen käyttökerran yhteydessä ja sen käyttö on maksutonta. Luvanhakijaorganisaatiot voivat kuitenkin rekisteröidä käyttöönsä maksullisen Yritystilin sisäistä hankehallintaa varten.

Lupapisteen käyttö pähkinänkuoressa:

1. Rekisteröidy palveluun ensimmäisen käyttökerran yhteydessä ja kirjaudu tämän jälkeen sisään sähköpostiosoitteella sekä salasanalla.
2. Hakemuksen tai kyselyn luominen: Valitse hankkeesi sijainti ja päätoimenpide. Tämän jälkeen pääset joko tekemään kyselyn hankkeeseen liittyen tai luomaan hakemuksen aiempien valintojesi pohjalta.
3. Kutsu tarpeelliset tahot mukaan hankkeelle ”Osapuolet”-välilehdeltä. Kun henkilöt ovat hyväksyneet hankekutsun, voidaan heidän tietonsa valita mukaan hakemukselle ja täten säästytään turhalta näpyttelyltä. Huomiothan, että mikäli hankkeellesi vaaditaan pääsuunnittelija, vastaa hän pääsääntöisesti hankkeen edistämisestä ja viranomaiskommunikaatiosta Lupapisteessä.
4. Tallenna hankkeelle siihen liittyvät tiedot ja dokumentit yhdessä muiden osapuolten kanssa. Kaikki kirjoittamasi tiedot tallentuvat automaattisesti hakemukselle ja voit jatkaa sen täydentämistä sinulle sopivana ajankohtana.
4. Kysy tarvittaessa neuvoa viranomaiselta hankekohtaisen ”Keskustelu”-ikkunan kautta.
5. Jätä hakemus eteenpäin viranomaiselle ”Hakemuksen jättäminen” -välilehdeltä.

 

Lupapisteen prosessikuvaus >>

Siirry palveluun >>

 

 

Lupahakemuksia on edelleenkin mahdollista toimittaa paperisena, mutta Rääkkylän kunta veloittaa paperisen hakemuksen käsittelystä hinnaston mukaisen palvelumaksun 1.1.2023 alkaen.

 
Palotarkastukset Keski-Karjalan alueella (Kitee, Rääkkylä, Tohmajärvi) suorittaa palotarkastaja Tatu Pietarinen, puh. 013 330 9121.  
 
Työsuojeluviranomainen (AVI) valvoo työturvallisuuden toteutumista rakentamisessa ja he ovat julkaisseet Pientalorakennuttajan työturvallisuusoppaan, jossa kerrotaan pientalotyömaiden vastuista ja vaaroista. Linkki ruotsinkieliseen oppaaseen työsuojeluhallinnon verkkopalvelussa: Arbetarskyddshandbok för småhusbyggare

Sivu arviointi ja palaute