Varhaiskasvatus

Hoitomuodot


Rääkkylän kunnassa varhaiskasvatusta tarjotaan päiväkodissa, ryhmäperhepäivähoidossa ja hoitajan kotona tapahtuvana perhepäivähoitona.

Päiväkodin osoite on Koivukuja 6, 82300 Rääkkylä. Ryhmäperhepäivähoidon tilat ovat päiväkodin yhteydessä.

Lain antamat puitteet


Varhaiskasvatuslaki antaa perheille oikeuden valita alle kouluikäiselle lapselle joko kunnallisen päivähoidon tai kotihoidontuen.

Varhaiskasvatus järjestetään kunnassamme kokopäivähoitona (yli 5h/pv), osapäivähoitona (5h tai vähemmän/pv) tai osa-aikahoitona (6-16 koko- tai osapäivää/kk).

Hakeminen
 

Varhaiskasvatukseen voi hakea ympäri vuoden. Hakeminen tulee tehdä neljä (4) kuukautta ennen hoidon alkamista tai jos esimerkiksi huoltaja työllistyy äkillisesti, on kunnalla kaksi (2) viikkoa aikaa järjestää lapselle hoitopaikka.

Varhaiskasvatushakemuksen voi tehdä sähköisesti tai alla olevista linkeistä voi tulostaa hakemuslomakkeen sekä tuloselvityslomakkeen.

Varhaiskasvatushakemuksia saa myös päiväkodilta ja kunnantoimistolta. Hakemukset palautetaan päiväkodille.

Varhaiskasvatuksen esimies Mirva Oinonen vastaa varhaiskasvatukseen liittyvissä kysymyksissä p. 040 105 3121.

Elokuussa alkavan toimintakauden varhaiskasvatuspaikat ovat haettavina 05.05.2017 mennessä. Hoitomuodot ovat perhepäivähoito, ryhmäperhepäivähoito ja päiväkotihoito. Varhaiskasvatusta tarjotaan osa-aikaisena tai kokoaikaisena hoitona.

Varhaiskasvatuspaikkoja voi hakea sähköisellä lomakkeella, joka löytyy kunnan internet-sivuilta, www.raakkyla.fi/varhaiskasvatus. Samalta sivustolta voi tulostaa paperiversion. Hakemukset tulotietoineen (tuloselvityslomake, palkkatodistus ja verotodistus) palautetaan päiväkotiin os. Koivukuja 6, 82300 RÄÄKKYLÄ. Jo hoitosuhteessa olevilta riittää tuloselvityslomakkeen täyttäminen ja uusien tulotietojen toimittaminen. Päivähoitopaikat ilmoitetaan kesäkuussa ja maksupäätös lähetetään elokuussa. Lisätietoja varhaiskasvatuksen esimieheltä puh. 040 105 3121.

Sähköinen varhaiskasvatushakemus

Varhaiskasvatushakemus

Tuloselvityslomake

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksujen perusteet

Varhaiskasvatussuunnitelman perusteet
 


 

 

 

Yhteystiedot


Mirva Oinonen
p. 040 105 3121
Varhaiskasvatuksen esimies

Ryhmäperhepäivähoito
p. 040 105 3127

Päiväkoti
p. 040 105 3126

Osoite
Koivukuja 6
82300 Rääkkylä