Sisältöjulkaisija

angle-left Apua riskiryhmille ruokaostosten teossa

KUNTA AUTTAA RISKIRYHMIIN KUULUVIA ASUKKAITA RUOKA- JA APTEEKKIOSTOSTEN TEOSSA SEKÄ VASTAA KUNTALAISTEN KYSYMYKSIIN KORONAVIRUSEPIDEMIAN AIKANA

Poikkeusolojen seurauksena kuntalaisilla on voinut tulla tarve kotiin toimitetuille elintarvikkeille ja lääkkeille. Hallituksen linjaamana toimintaohjeena yli 70-vuotiaat velvoitetaan pysymään erillään kontakteista muiden ihmisten kanssa mahdollisuuksien mukaan.

Rääkkylän kunta auttaa ikäihmisiä ruoka- ja apteekkiostosten teossa koronavirusepidemian aikana. Kuljetusapu ei maksa mitään yli 70-vuotiaille tai riskiryhmään kuuluville rääkkyläläisille. Soittamalla numeroon 050 440 9750 arkisin klo 9-12 voitte sopia tarvitsemienne ruokatavaroiden kuljetuksesta. Ruoka toimitetaan asiakkaalle 1-3 päivän kuluessa.

Ruokatarvikkeet kuljetetaan Rääkkylän S-marketista. Kunnan henkilökuntaan kuuluva henkilö hakee ostokset ja kuljettaa ne asiakkaan kotiin. Ruuan kuljettanut henkilö ei saa tulla asiakkaan kotiin vaan jättää ostokset oven ulkopuolelle ja soittaa ovikelloa, että ruuat ovat haettavissa. Henkilö myös varmistaa, että asiakas hakee ostokset ovelta.

Asiakkaalle tehdään puhelimessa yksityishenkilön myyntisopimus. Jos teillä on jo tili S-marketissa, ei sopimusta tarvitse tehdä. Sopimuksen tarvitaan seuraavat tiedot: asiakkaan sukunimi ja etunimet, henkilötunnus, katuosoite, postinumero- ja paikka, laskutusosoite, puhelinnumero, laskutusmyynnin käyttöraja ja tilinkäyttöoikeus. Kun S-market on hyväksynyt sopimuksen, voidaan ruokien toimittaminen aloittaa kyseisen asiakkaan osalta. Sopimuksen hyväksyminen saattaa kestää kaksi päivää.

Soittamalla apteekkiin numeroon 013 311 106 arkisin klo 9-12 voitte tilata tarvitsemanne lääkkeet ja muut apteekkituotteet. Kunnan työntekijät kuljettavat ostokset 1-3 päivän kuluessa ruokaostosten yhteydessä.

Lääkkeet kuljetetaan Rääkkylän apteekista. Kunnan henkilökuntaan kuuluva henkilö hakee ostokset ja kuljettaa ne asiakkaan kotiin. Lääkkeitä kuljettava henkilö jättää ostokset oven ulkopuolelle ja soittaa ovikelloa. Lääkkeitä kuljettava henkilö myös varmistaa, että asiakas hakee ostokset ovelta. Lääketilauksen saatuaan asiakas on yhteydessä apteekkiin puhelimitse ja kuittaa näin saaneensa lääkkeet.

Lääkkeet pakataan siten, ettei lääkkeitä kuljettava henkilö näe, mitä lääkkeitä tilaus sisältää. Asiakas saa lääkeneuvonnan puhelimitse tilauksen yhteydessä. Apteekkiin voi soittaa myös, jos lääkkeistä tai niiden käytöstä herää kysymyksiä.

Tilauksen yhteydessä toimitamme laskun, jonka asiakas voi maksaa esimerkiksi omassa verkkopankissaan. Jos asiakkaalla on tilisopimus apteekin kanssa, laskutamme ostokset normaalin laskutuksen yhteydessä.

 

Kuntalaisten kysymyksiin, jotka liittyvät kunnan palveluihin koronavirusepidemian aikana, vastaavat vapaa-aikasihteeri Jyrki Kymäläinen p. 040 105 3103 ja vt. kunnanjohtaja Yrjö Eronen
p. 040 105 3001 arkisin klo 9-11.                                                                                                                                     

 

Apua arjen toimintoihin tarjoaa Rääkkylän 4H-yhdistys.