Sisältöjulkaisija

angle-left Kompostoinnista ilmoittaminen

Kompostoinnista ilmoittaminen

Kompostointi-ilmoitus

Keittiössä syntyvän biojätteen kompostoinnista on tehtävä ilmoitus jätehuoltoviranomaiselle. Ilmoitusvelvollisuus perustuu jätelakiin ja se koskee vakituisten asuntojen ohella myös lomamökkejä. Pelkästä puutarhajätteen tai kuivakäymäläjätteen kompostoinnista ei tarvitse tehdä ilmoitusta.

Miten teen ilmoituksen?

Helpoiten teet ilmoituksen sähköisesti Miunpalveluiden kautta. Ilmoituksen voi tehdä myös lomakkeella, jonka voit lähettää joko sähköpostilla osoitteeseen joni.rytkonen@raakkyla.fi tai postitse osoitteeseen Rääkkylän kunta, rakennusvalvonta, Kinnulantie 1, 82300 Rääkkylä.

Milloin kompostointi-ilmoitus pitää tehdä?

Jos kompostoit jo nyt, tee ilmoitus. Jos aloitat kompostoinnin myöhemmin, tee ilmoitus viimeistään 2 kuukauden kuluttua kompostoinnin aloittamisesta.

Kauanko ilmoitus on voimassa?

Kompostointi-ilmoitus on voimassa viisi vuotta, minkä jälkeen se on uusittava. Jos kompostointi kiinteistöllä lopetetaan, on siitä ilmoitettava kirjallisesti jätehuoltoviranomaiselle kahden kuukauden kuluessa lopettamisesta.

Miksi ilmoitus pitää tehdä?

Ilmoituksen tekeminen perustuu vuonna 2021 muuttuneeseen jätelakiin. Ilmoitusten avulla pyritään seuraamaan kierrätyksen toteutumista ja varmistamaan, ettei puutteellisesta kompostoinnista aiheudu esimerkiksi rottaongelmia.

Mitä tapahtuu ilmoituksen jättämisen jälkeen?

Ilmoituksesi tallentuu järjestelmäämme ja ne käsitellään saapumisjärjestyksessä. Ilmoitusten tiedot tallennetaan jätelain 143 §:n mukaiseen jätteenkuljetus- ja kompostointirekisteriin. Jätehuolto- tai ympäristönsuojeluviranomainen voi tarvittaessa tarkastaa kompostorin asianmukaisuuden ja toimivuuden.

komposti