Sisältöjulkaisija

angle-left Maalaismarkkinat 14.-15.9.2019 Puutarhatila Halosella

Maalaismarkkinat 14.-15.9.2019 Puutarhatila Halosella

 

Rääkkylässä järjestetään 14.-15.9. viikonloppuna keskikarjalaiset maalaismarkkinat ja Osta tilalta -päivät, joissa yhdistyy sadonkorjuu ja lähiruoka. Markkinat ovat avoinna kumpanakin päivänä klo 10-16. Maalaismarkkinat pidetään mitä maalaisromanttisimmassa paikassa eli Puutarhatila Halosella osoitteessa Haapasalmentie 923. Tilalle on Karjalanruusu-opasteet Kitee-Rääkkylä-Liperi -tieltä lähtien.

Kotoisassa tapahtumassa keskitytään syksyn satoon ja itse kasvatettuihin ja jalostettuihin tuotteisiin: juureksiin, hunajaan, marjoihin, omeniin, mehuihin, viljatuotteisiin, leivonnaisiin ym. Paikalle on tulossa edustava joukko keskikarjalaisia viljelijöitä, jalostajia ja leipomusten tekijöitä. Tilan omat tuotteet eli kukat ovat hyvin esillä: hehtaarin kokoinen kukkapelto ja vanhan navetan ylisten kuivakukkavintti ovat markkinoiden aikaan parhaimmillaan ja auringonkukatkin kukkivat.

Maalaismarkkinoilla on tarjolla harvinaista syysherkkua ruishuttua, jota tarjoillaan suoraan kenttäkeittiöstä. Huttukauhan pyörityksessä ovat mukana myös Rääkkylän MTK:n edustajat. Leppoisten maalaismarkkinoiden muusta ruokatarjonnasta vastaa Rääkkylän maa- ja kotitalousseuran kahvipuffetti, josta saa sultsinoitakin. Rasivaaran nuorisoseuralaiset myyjät lettuja herkullisen hillon kera. Tarjolla on myös esimerkiksi lähilihamakkaroita ja -wokkia.

Maalaismarkkinoille osallistuu useita muitakin järjestöjä. Esimerkiksi Rääkkylän hevosystäväinseura on tapahtumassa mukana keppihevosradallaan ja tarjoamalla poniratsastusta sunnuntaina klo 11-14. Keski-Karjalan luonnonystävien näyttelyssä voi tutustua sieniin ja Pohjois-Karjalan lintuyhdistyksen jäsenet pitävät kaukoputkilla ja kiikareilla katselemisen esittelypistettä.

Maalaismarkkinoiden lauantai huipentuu iltatilaisuuteen klo 19-21, jolloin tilan Juhlateltassa on Jarin Kurpitsainen Iltapuffetti. Kukkapeltoa ja yöperhosia tutkitaan taskulamppujen valossa ja tunnelmallinen kukkavintti on avoinna myös illalla.