Sisältöjulkaisija

angle-left Viisaan liikkumisen mahdollisuuksia kehitetään Keski-Karjalassa – asukkaat ja alueella liikkuvat mukaan valmisteluun

Viisaan liikkumisen mahdollisuuksia kehitetään Keski-Karjalassa – asukkaat ja alueella liikkuvat mukaan valmisteluun

Keski-Karjalan kunnat ja Pohjois-Savon ELY-keskus ovat laatimassa viisaan liikkumisen edistämissuunnitelmaa. Alueen asukkailla ja muilla alueella liikkuvilla on mahdollisuus osallistua suunnitteluun ja kartoitustyöhön 3.5. käynnistyneen kyselyn kautta. Kyselyyn vastanneiden kesken arvotaan 6 pyöräilykypärää.

Viisaan liikkumisen edistämishankkeessa määritetään kävelyn ja pyöräilyn edistämisen tavoitteet vuodelle 2040 ja laaditaan Kiteelle, Tohmajärvelle ja Rääkkylään toimenpidesuunnitelma tavoitteiden saavuttamiseksi.  Työssä päivitetään myös liikenneturvallisuussuunnitelma tarkastellen liikenneympäristön kehittämiskohteita kaikkien kulkumuotojen näkökulmasta. Edistämissuunnitelman laadinnassa konsulttina toimii pohjoismainen rakennetun ympäristön asiantuntijayritys Sitowise Oy.

Alueen asukkailta ja muilta alueella liikkuvilta toivotaan vastauksia kävely-, pyöräliikenne- ja liikenneturvallisuuskyselyyn. Karttapohjaisen kyselyn tarkoituksena on selvittää nykyisiä liikkumistottumuksia sekä kartoittaa kävelyn ja pyöräilyn esteitä ja mahdollisuuksia. Asukkailla on myös mahdollisuus esittää ideoita sekä merkitä kartalle yhteyspuutteita, turvattomia paikkoja ja muita kehittämiskohteita.

 

Kyselyyn voit vastata 19.5. asti osoitteessa https://query.eharava.fi/3605 


Yhteystiedot:

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Esko Tolvanen

liikenneturvallisuusasiantuntija

esko.tolvanen(at)ely-keskus.fi


Kiteen kaupunki

Kari Siponen

tekninen johtaja

kari.siponen(at)kitee.fi

 

Tohmajärven kunta

Oskari Mähönen

kuntatekniikan päällikkö/vt. rakennustarkastaja

oskari.mahonen(at)tohmajarvi.fi

 

Pohjois-Savon elinkeino-, liikenne- ja ympäristökeskus

Juha Korhonen

liikennejärjestelmäasiantuntija

juha.korhonen(at)ely-keskus.fi


Rääkkylän kunta

Joni Rytkönen

apulaisrakennustarkastaja

joni.rytkonen(at)raakkyla.fi
 

Sitowise Oy

Milla Talja

Projektipäällikkö

milla.talja(at)sitowise.com