Erityisopetus

Erityisopetus

Erityisopetus

Kolmiportainen tuki

Varhainen oppimisvaikeuksien tunnistaminen ja tukitoimien aloittaminen on edellytyksenä oppimisen esteiden vähentämisessä. Oppilaan sairaus, vamma, toimintavajavuus sekä psyykkiset tai sosiaaliset tekijät voivat aiheuttaa erityisen tuen tarpeen.

1. Yleinen tuki

Yleisen tuen tavoitteena on oppilaan hyvinvoinnin ja motivaation ylläpitäminen vähäisistä ja/tai lyhytaikaisista oppimisen ongelmista huolimatta. Yleisen tuen muotoja ovat muun muassa opetuksen eriyttäminen, tukiopetus, opetusryhmien joustava muuntelu ja opettajien yhteistyö.

2. Tehostettu tuki

Jos yleinen tuki ei ole riittävä oppimistavoitteiden saavuttamiseksi tai oppilas tarvitsee samanaikaisesti useampia tukimuotoja, hänelle annetaan tehostettua tukea. Tehostetun tuen muotoja ovat muun muassa osa-aikainen erityisopetus ja tukiopetus.

3. Erityinen tuki

Erityistä tukea annetaan oppilaalle, joka ei saavuta muilla tukitoimilla kasvun, kehityksen ja oppimisen tavoitteita. Erityisen tuen muotoja ovat muun muassa osa-aikainen erityisopetus ja pienryhmäopetus.

Rääkkylän koulun alaluokilla toimii erityisopetuksen pienluokka opettajanaan erityisluokanopettaja. Koululla toimii myös laaja-alainen erityisopettaja, joka antaa pienryhmä- ja yksilöopetusta. Yläluokilla erityisopetus järjestetään laaja-alaisen erityisopettajan pienryhmäopetuksena.
Pedagogisen työn ryhmä

Kolmiportaiseen tukeen liittyvät asiat hoitaa pedagogisen tuen ryhmä. Pedagogisen työn ryhmä perehtyy tehostettuun tukeen siirryttäessä pedagogiseen arvioon ja erityisen tuen yhteydessä pedagogiseen selvitykseen. Arvion ja selvityksen laatii luokanopettaja tai -valvoja. Erityisopettaja avustaa tuen arvioiden ja selvitysten tekemisessä. Rehtori-sivistystoimenjohtaja tekee erityisen tuen viranhaltijapäätöksen.

Ajankohtaista

angle-left Rääkkylän kunnan ”Syyään ja saunotaan! Rääkkyläläinen ruokaperintö kartalle!” –kehityshanke

Rääkkylän kunnan ”Syyään ja saunotaan! Rääkkyläläinen ruokaperintö kartalle!” –kehityshanke

Perinneruokien reseptit ja luontopolun tarinat taltioidaan Rääkkylässä

Rääkkylän kunnan ”Syyään ja saunotaan! Rääkkyläläinen ruokaperintö kartalle!” –kehityshanke on saanut ELY-keskuksen avustuksen.

Harvaan asuttujen alueiden (HAMA) luonto-, ruoka-, kalastus- ja metsästysmatkailun hankehakuun tuli 118 hakemusta, joista hyväksyttiin 35. Maa- ja metsätalousministeriö suuntaa rahoitusta harvaan asuttujen alueiden matkailun kehittämiseen Lapin ELY-keskuksen kautta yhteensä 3,4 miljoonaa euroa. Rääkkylän kunnalle myönnetty avustus on 81 000 euroa, joka on 90 % hankkeen kokonaiskustannuksista.

”Syyään ja saunotaan! Rääkkyläläinen ruokaperintö kartalle! -hankkeessa on useita eri toimenpidekokonaisuuksia. Sen tiimoilta on tarkoitus kerätä ja nostaa esille rääkkyläläistä ruokaperinnettä, luoda ruokamatkailukartta, selvittää paikallisten matkailutoimijoiden yhteistyömahdollisuuksia, kehittää saunaan ja ruokaan liittyviä matkailutuotteita ja luoda pohja Rasivaaran tarinallistetuille luontoreiteille.

 

Hankkeella halutaan kehittää Rääkkylän matkailusta, kulttuurista ja ruoasta elävien  yritysten toimintaedellytyksiä, luoda ruokakulttuurimatkailulle kestävä tulevaisuus ja lisätä Rääkkylän vetovoimaa.

 

”Syyään ja saunotaan! Rääkkyläläinen ruokaperintö kartalle! -hanke ojentaa käden myös suunnitteilla olevan Kulttuuriperintökeskus Värttinän suuntaan. Se tekee yhteistyötä Heinäveden ja Liperin Lähiruokaretki-hankkeen kanssa, ja lomittuu luontevasti myös Saimaa European Region of Gastronomy -hankkeen kanssa edistäen alueen ja koko pohjoisen Saimaan ruokamatkailutarjontaa.

”Syyään ja saunotaan! Rääkkyläläinen ruokaperintö kartalle!” -hanke on alkanut 01.09.2022 ja se päättyy 30.09.2023. Hankkeen toimenpiteistä ja etenemisestä viestitään säännöllisesti Rääkkylän kunnan ylläpitämän Parasta Rääkkylää Instagram- ja Facebook-kanavien kautta.

Lisätietoja:

Raita Joutsensaari

raita.joutsensaari@raakkyla.fi  

Puh: 0401053010

Sivu arviointi ja palaute