Sisältöjulkaisija

angle-left RuusulaFolk

RuusulaFolk

Syksy tuo tullessaan uuden kansanmusiikin koulutustapahtuman Pohjois-Karjalaan. Kansanmusiikkikurssi Ruusulafolk järjestetään ensimmäistä kertaa Rääkkylässä, kulttuurikoti Villa Ruusulassa 26.-27.10.2019.

Rääkkylässä on monen vuosikymmenen katkeamaton, omaleimainen kansanmusikkiperinne, joka pitää sisällään niin pelimannimusiikkia, Värttinän uniikin laulutyylin kuin vahvan, oman kanteleosoundin. Kansanmusiikki on luonut kuntaan Kihaus kansanmusikkifestivaalin ja tuonut kylään Koistisen kanteleverstaan. Kunnasta on lähtenyt Värttinän innoittamana maailmalle yli kaksikymmentä kansanmusiikin ammattilaista.

 

Ruusulafolk aloittaa uuden kauden rääkkyläläisen perinteen parissa. Kurssilla soitetaan ja lauletaan vähän kaikkea -raapaistaan hieman upean perinteen pintaa, tärkeimpänä kuitenkin se sama soittamisen ilo ja laulamisen riemu, josta kaikki aikanaan alkoi.

Kurssi on kaikille avoin, ja sille voi osallistua jokainen taitotasosta, iästä tai soittokokemuksesta riippumatta. Mukaan voi tulla vaikka koko perheen voimin, sillä yhdessä soittamisen ja laulamisen lisäksi välillä jakaannutaan pienempiin soittorinkeihin.

Kurssin innostavina opettajina ja opastajina toimivat Värttinästä tutut Sari ja Mari Kaasinen sekä rääkkyläläisen musiikkiperinteen tuntija, monimusiikkimies Jukka Kyllönen.

 

Mitä ensimmäisellä kurssilla syntyy, kuullaan kaikille avoimissa SOITTAJAISISSA su 27.10. klo 15. Soittajaisiin ovat tervetulleita kaikki vieraat läheltä ja kaukaa - myös soittimien kanssa, sillä tarkoitushan on saada aikaan kunnon jamit!

 

Kurssin ilmoittautuminen on nyt käynnissä, ja mukaan mahtuu vielä! Lisätiedot ja haastattelut:

Mari Kaasinen, puh. 040-5124127, mari@varttina.com Sari Kaasinen, puh. 050-5640930, sari@villaruusula.fi

Jukka Kyllönen, puh. 050-3389153, jukkakyllonen@hotmail.com