Elinkeinopalvelut2

Elinkeinopalvelut

Rääkkylä on vireä ja viihtyisä Itä-Suomessa Pohjois-Karjalassa. Rääkkylä on pienyritysvoittoinen kunta, jossa on korkea työpaikkaomavaraisuus (79,5 %).  Yritysten kokonaismäärä on matilayritysten kanssa yli 200. Kunnan elinkeinorakenne; maa- ja metsätalous 27 %, jalostus 21 % ja palvelut 47 %.

Rääkkylään on valmistunut elinvoimaohjelma, jolla tavoittelellaan teollisten sekä palvelualojen (ml. matkailu) työpaikkojen määrän kasvua, joka puolestaan vahvistaa  kunnan elinvoimaisuutta ja monipuolistaa kuntalaisten sekä vapaa-ajanasukkaiden palvelutarjontaa.

Rääkkylän kunnan elinkeinoasioita hoitaa kunnan Elinvoimalautakunta yhteistyössä Keski-Karjalan Kehitysyhtiön Keti Oy:n kanssa.

Kunnassa on käynnistynyt Parasta Rääkkylää -hanke, joka antaa resursseja yritysten ja maatilojen toiminnan kehittämiseen. Tämän lisäksi hankkeen tavoitteena on saada uutta potkua kuntamarkkinointiin. Hanke jakautuu kolmeen toimenpideosioon. Keti Oy vastaa hankkeen päätoteutuksesta ja Rääkkylän kunta on osa-toteuttajana Tarinat Talteen- osiossa. Alla  olevista linkeistä pääset tutustumaan hankkeen sisältöön. 

Eu lippu

eulippu

eulogo

Maakuntaliiton logo

Ajankohtaista

angle-left Pitäjäkirjat myynnissä kirjastossa ja Onnen kaupassa

Pitäjäkirjat myynnissä kirjastossa ja Onnen kaupassa

Pitäjä rajojen mailla: Kitee ja Rääkkylä vuoteen 1870 (Kauppinen Pekka, 1994)

20€/kpl

 

Suuret selät: Rääkkylän kulttuuriympäristöohjelma (Suoranta Outi ja Rääkkylän kunta 2003)

10€/kpl

 

Myyntipaikat

Rääkkylän kirjasto (Kinnulantie 2) avoinna syys-joulukuussa 2021: ma, ke, pe klo 10-15 ja ti, to klo 10-18

Onnen kauppa (Kinnulantie 2) avoinna syys-marraskuussa 2021: to-pe klo 10-16.

Pitäjä rajojen mailla ja Suuret selät.

Sivu arviointi ja palaute