Saavutettavuus ja digineuvonta

Saavutettavuus ja digineuvonta

Tervetuloa, tämä on Rääkkylän kunnan saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee sivustoa www.raakkyla.fi ja on laadittu 10.3.2020. Tämän digipalvelun saavutettavuuden on arvioinut Joni Rytkönen.

Digipalvelun saavutettavuuden tila

Täyttää kriittiset saavutettavuusvaatimukset

Verkkopalveluissa havaitut puutteet

Videosisällöt

Kunnanvaltuuston kokoukset lähetetään suorana videolähetyksenä kunnan Youtube-kanavalla https://www.youtube.com. Videotallenteet ovat katsottavissa kaksi viikkoa julkaisusta.

Saavutettavuusdirektiivin mukaan verkkosivuilla julkaistujen videoiden ja äänilähetysten pitää noudattaa saavutettavuusvaatimuksia 23. syyskuuta 2020 alkaen. Ennen tätä päivämäärää videot voi vielä tämän lain mukaan julkaista ei-saavutettavassa muodossa eli käytännössä ilman tekstityksiä ja mahdollista äänivastinetta.

Vanhoja ei-saavutettavia videoita ei tarvitse poistaa siirtymäajan jälkeen verkkosivuilta eikä niitä tarvitse tehdä saavutettaviksi takautuvasti. Kunnan Youtube-kanavalla on ennen 23.9.2020 julkaistuja tallenteita.

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi

Verkkolomakkeella

Jokaisen sivun alalaidasta löytyy Anna palautetta sivusta painike, jonka kautta voi antaa palautetta sivun saavutettavuudesta ja muista epäkohdista.

Sähköpostilla

raakkyla@raakkyla.fi

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot

Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Sivu arviointi ja palaute