tietosuojakuva

Tietosuoja

Henkilötietojen käsittely ja tietosuoja

Rääkkylän kunta käsittelee toiminnassaan paljon sekä julkisia että salaisia tietoja ja asiakirjoja. Asiakirjojen julkisuudesta ja salassapidosta säädetään ns. julkisuuslaissa.

Henkilötietojen käsittelystä säädetään EU:n yleisessä tietosuoja-asetuksessa, jota noudatetaan 25.5.2018 alkaen. Jo aikaisemmin henkilötietojen käsittelyä on ohjattu kansallisella henkilötietolailla, jonka EU:n tietosuoja-asetus siis korvaa.

Tietosuoja-asetuksessa on määritelty ne tietosuojaperiaatteet, joita on noudatettava kaikissa henkilötietojen käsittelyvaiheissa.

Henkilörekisteri ja tietosuojaselosteet

Tietyssä palvelukokonaisuudessa käsiteltävät henkilötiedot muodostavat henkilörekisterin, jonka rekisterinpitäjänä toimii se kunnan toimielin, joka ao. palvelusta vastaa. Kaikista henkilörekistereistä on laadittava tietosuojaselosteet, joista on ilmettävä asetuksen mukaiset tiedot.

Alla olevista linkeistä löytyvät Rääkkylän kunnan tietosuojaselosteet. Niitä päivitetään parhaillaan.

Rekisteröidyn oikeudet

Rekisteröidyllä on aina
- oikeus tarkastaa omat tietonsa rekisteristä
- oikeus vaatia virheellisten tai puutteellisten tietojen korjaamista
- oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle, mikäli rekisteröity katsoo, että häntä koskevien henkilötietojen käsittelyssä on rikottu voimassa olevaa tietosuojalainsäädäntöä

Lisäksi rekisteröidyllä on seuraavat oikeudet, jotka eivät tosin välttämättä toteudu kaikissa henkilörekistereissä:
- oikeus pyytää tietojen käytön rajoittamista tai vastustaa käsittelyä
- oikeus tietojen poistamiseen

tietosuoja- ja turvapolitiikka

Rääkkylän kunnan tietosuoja-ja turvapolitiikassa määritellään mm. tavoitteet, vastuut ja toteutustavat ja sen pohjalta annetaan tarkemmat ohjeet henkilötietojen käsittelylle ja asiakirjahallinnolle yleensäkin.

Asiakirja- ja mediatiedostot

Kansiot
  • thumbnail
    Juuri nyt käyttäjältä

    {title}

  • Ajankohtaista

    angle-left Haetaan viestintäagentteja

    Viestintäagentteja haetaan. Hakuaika 31.10.2021 asti.

    Haemme uusia viestintäagentteja kertomaan tärkeistä ja positiivisista asioita Rääkkylästä. Nämä voivat liittyä asumiseen, työhön, yrittämiseen, harrastuksiin, tapahtumiin, matkailuun, mökkeilyyn ym. Agenttien viestintä on myös tukemassa kunnan valmisteilla olevan kuntastrategian tavoitteita.   

    Tehtävään valitaan 2-3 agenttia, joiden toivotaan sitoutuvan tehtävään vuoden 2022 loppuun asti. Tehtävästä maksetaan palkkio. Julkaisut tehdään pääasiassa somekanaviin ja YouTubeen.

    Laitatko itsestäsi lyhyen esittelyvideon, jossa kerrot, mitä haluaisit kertoa Rääkkylästä ja miksi olisit sopiva niistä kertomaan.  Lähetä lisäksi kirjallinen hakemus, jossa selviää palkkio- ja aikataulutoiveesi siitä, kuinka monta julkaisua olet valmis tekemää kuukaudessa ja mihin aikaan vuodesta ne ajoittuisivat.

     Hakemukset ja lisätiedot: raita.joutsensaari@raakkyla.fi,  p: 040 105 3010   31.10.2021 mennessä.

    Tietosuojavastaava

             tietosuojavastaava@raakkyla.fi

    Sivu arviointi ja palaute