tietosuojakuva

Tietosuoja

Henkilötietojen käsittely ja tietosuoja

Rääkkylän kunta käsittelee toiminnassaan paljon sekä julkisia että salaisia tietoja ja asiakirjoja. Asiakirjojen julkisuudesta ja salassapidosta säädetään ns. julkisuuslaissa.

Henkilötietojen käsittelystä säädetään EU:n yleisessä tietosuoja-asetuksessa, jota noudatetaan 25.5.2018 alkaen. Jo aikaisemmin henkilötietojen käsittelyä on ohjattu kansallisella henkilötietolailla, jonka EU:n tietosuoja-asetus siis korvaa.

Tietosuoja-asetuksessa on määritelty ne tietosuojaperiaatteet, joita on noudatettava kaikissa henkilötietojen käsittelyvaiheissa.

Henkilörekisteri ja tietosuojaselosteet

Tietyssä palvelukokonaisuudessa käsiteltävät henkilötiedot muodostavat henkilörekisterin, jonka rekisterinpitäjänä toimii se kunnan toimielin, joka ao. palvelusta vastaa. Kaikista henkilörekistereistä on laadittava tietosuojaselosteet, joista on ilmettävä asetuksen mukaiset tiedot.

Alla olevista linkeistä löytyvät Rääkkylän kunnan tietosuojaselosteet. Niitä päivitetään parhaillaan.

Rekisteröidyn oikeudet

Rekisteröidyllä on aina
- oikeus tarkastaa omat tietonsa rekisteristä
- oikeus vaatia virheellisten tai puutteellisten tietojen korjaamista
- oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle, mikäli rekisteröity katsoo, että häntä koskevien henkilötietojen käsittelyssä on rikottu voimassa olevaa tietosuojalainsäädäntöä

Lisäksi rekisteröidyllä on seuraavat oikeudet, jotka eivät tosin välttämättä toteudu kaikissa henkilörekistereissä:
- oikeus pyytää tietojen käytön rajoittamista tai vastustaa käsittelyä
- oikeus tietojen poistamiseen

tietosuoja- ja turvapolitiikka

Rääkkylän kunnan tietosuoja-ja turvapolitiikassa määritellään mm. tavoitteet, vastuut ja toteutustavat ja sen pohjalta annetaan tarkemmat ohjeet henkilötietojen käsittelylle ja asiakirjahallinnolle yleensäkin.

Asiakirja- ja mediatiedostot

Kansiot
  • thumbnail
    Juuri nyt käyttäjältä

    {title}

  • Ajankohtaista

    angle-left Koeasuminen-muuta Rääkkylään

    Muuta meille Rääkkylään –tarjoamme ilmaisen asunnon vuodeksi

    Oletko aktiivinen somettaja, taiteilija, käsityöläinen, kirjoittaja tai muu luovien alojen taitaja? Tule ja jätä jälkesi Rääkkylään! Tarjoamme ilmaista asumista Rääkkylän keskustassa vuoden ajaksi alkaen kesällä 2024.

     

    Mitä odotamme sinulta!

    Odotamme sinulta säännöllistä somenäkyvyyttä tai jotakin muuta tapaa tuoda Rääkkylää esille taiteen, teoksen tai esityksen kautta. Toivomme että maalla asuminen on sinun aito unelmasi ja voimme näin yhdessä toteuttaa sen.

     

    Rääkkylä on vireä ja luonnonkaunis paikkakunta Pohjoisen Saimaan rannalla Pohjois-Karjalassa. Joensuuhun matkaa noin 60 km, Kiteelle 40 km, Helsinkiin 450 km.

    Laita vapaamuotoinen hakemuksesi karkauspäivään 29.2.2024 mennessä.

     

    Lisätiedot ja hakemukset:

    Esko Rautiainen p.040 105 3001, esko.rautiainen@raakkyla.fi

    Raita Joutsensaari p.040 105 3010, raita.joutsensaari@raakkyla.fi

     

     

    perhe leipoo ruisleipää

    Tietosuojavastaava

             tietosuojavastaava@raakkyla.fi

    Sivu arviointi ja palaute