tietosuojakuva

Tietosuoja

Henkilötietojen käsittely ja tietosuoja

Rääkkylän kunta käsittelee toiminnassaan paljon sekä julkisia että salaisia tietoja ja asiakirjoja. Asiakirjojen julkisuudesta ja salassapidosta säädetään ns. julkisuuslaissa.

Henkilötietojen käsittelystä säädetään EU:n yleisessä tietosuoja-asetuksessa, jota noudatetaan 25.5.2018 alkaen. Jo aikaisemmin henkilötietojen käsittelyä on ohjattu kansallisella henkilötietolailla, jonka EU:n tietosuoja-asetus siis korvaa.

Tietosuoja-asetuksessa on määritelty ne tietosuojaperiaatteet, joita on noudatettava kaikissa henkilötietojen käsittelyvaiheissa.

Henkilörekisteri ja tietosuojaselosteet

Tietyssä palvelukokonaisuudessa käsiteltävät henkilötiedot muodostavat henkilörekisterin, jonka rekisterinpitäjänä toimii se kunnan toimielin, joka ao. palvelusta vastaa. Kaikista henkilörekistereistä on laadittava tietosuojaselosteet, joista on ilmettävä asetuksen mukaiset tiedot.

Alla olevista linkeistä löytyvät Rääkkylän kunnan tietosuojaselosteet. Niitä päivitetään parhaillaan.

Rekisteröidyn oikeudet

Rekisteröidyllä on aina
- oikeus tarkastaa omat tietonsa rekisteristä
- oikeus vaatia virheellisten tai puutteellisten tietojen korjaamista
- oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle, mikäli rekisteröity katsoo, että häntä koskevien henkilötietojen käsittelyssä on rikottu voimassa olevaa tietosuojalainsäädäntöä

Lisäksi rekisteröidyllä on seuraavat oikeudet, jotka eivät tosin välttämättä toteudu kaikissa henkilörekistereissä:
- oikeus pyytää tietojen käytön rajoittamista tai vastustaa käsittelyä
- oikeus tietojen poistamiseen

tietosuoja- ja turvapolitiikka

Rääkkylän kunnan tietosuoja-ja turvapolitiikassa määritellään mm. tavoitteet, vastuut ja toteutustavat ja sen pohjalta annetaan tarkemmat ohjeet henkilötietojen käsittelylle ja asiakirjahallinnolle yleensäkin.

Asiakirja- ja mediatiedostot

Kansiot
  • thumbnail
    Juuri nyt käyttäjältä

    {title}

  • Ajankohtaista

    angle-left Kuunantalo lomailee

    Kunnanvirasto lomailee 8.7.-4.8.2024

    Kunnanvirasto on suljettu kyseisen ajan, mutta tarvittaessa tavoitatte:

     

    Rääkkylän Kiinteistöpalvelu Oy tavoitettavissa ma-pe klo 9-12 puhelimitse 050 514 1771

     

    Päivystävä kiinteistönhoitaja puh. 050 521 7857

     

    Kunnantalon etätyötila varattavissa kunnan verkkosivuilta sekä flextila.com kautta. Avainkortin kunnantalolle saa Rääkkylän Kiinteistöpalvelun toimistosta sopimalla asian etukäteen puhelimitse 050 514 1771 ma-pe klo 9-12. Kiinteistöpalvelun toimistoon käynti on Kinnulantien puolelta Marttakahvion vierestä.

     

    Matkailuinfo Onnen Kauppa Kinnulantie 2 lh 8 ja Paksuniemen Satamaravintola Paksuniementie 241

     

    Perhe- ja sosiaalipalvelut
    Lapsiperheiden palvelujen ja lastensuojelun palvelutarpeen arviointi ma-ti ja to-pe klo 9-12 sekä ke 12-15 puh. 013 330 2806

    Työikäisten sosiaalipalvelujen keskitetty puhelinpalvelu ma-pe klo 10-14 puh. 013 330 2810

    Seniorineuvonta Ankkuri ma-pe klo 8-16 puh. 013 330 2890

    Siun soten sosiaali- ja kriisipäivystyksen asiakaslinja ympäri vuorokauden puh. 013 330 9002

     

    Rääkkylän mielenterveys- ja päihdepalveluyksikkö

    sh Harri Karttunen puh. 013 330 4676, soittoaika arkisin klo 12-13 (lomalla 24.6.- 19.7.)

    MiePä hoitokoordinaattorit tavoitettavissa ma-pe klo 8-15.30 puh. 013 330 2145

     

    Pohjois-Karjalan maaseutupalvelut

    Kiireellisissä asioissa yhteydenotot ajalla 1.7.-21.7.  maaseutupalvelut@liperi.fi

    Katja Turtiainen ajanvarauksella 22.7. alkaen puh. 050 568 0193 tai katja.turtiainen@liperi.fi.

     

    Jalkahoitola Mesikämmen auki sopimuksen mukaan puh. 040 721 5474

     

    Aurinkoista kesää!

    Tietosuojavastaava

             tietosuojavastaava@raakkyla.fi

    Sivu arviointi ja palaute