tietosuojakuva

Tietosuoja

Henkilötietojen käsittely ja tietosuoja

Rääkkylän kunta käsittelee toiminnassaan paljon sekä julkisia että salaisia tietoja ja asiakirjoja. Asiakirjojen julkisuudesta ja salassapidosta säädetään ns. julkisuuslaissa.

Henkilötietojen käsittelystä säädetään EU:n yleisessä tietosuoja-asetuksessa, jota noudatetaan 25.5.2018 alkaen. Jo aikaisemmin henkilötietojen käsittelyä on ohjattu kansallisella henkilötietolailla, jonka EU:n tietosuoja-asetus siis korvaa.

Tietosuoja-asetuksessa on määritelty ne tietosuojaperiaatteet, joita on noudatettava kaikissa henkilötietojen käsittelyvaiheissa.

Henkilörekisteri ja tietosuojaselosteet

Tietyssä palvelukokonaisuudessa käsiteltävät henkilötiedot muodostavat henkilörekisterin, jonka rekisterinpitäjänä toimii se kunnan toimielin, joka ao. palvelusta vastaa. Kaikista henkilörekistereistä on laadittava tietosuojaselosteet, joista on ilmettävä asetuksen mukaiset tiedot.

Alla olevista linkeistä löytyvät Rääkkylän kunnan tietosuojaselosteet. Niitä päivitetään parhaillaan.

Rekisteröidyn oikeudet

Rekisteröidyllä on aina
- oikeus tarkastaa omat tietonsa rekisteristä
- oikeus vaatia virheellisten tai puutteellisten tietojen korjaamista
- oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle, mikäli rekisteröity katsoo, että häntä koskevien henkilötietojen käsittelyssä on rikottu voimassa olevaa tietosuojalainsäädäntöä

Lisäksi rekisteröidyllä on seuraavat oikeudet, jotka eivät tosin välttämättä toteudu kaikissa henkilörekistereissä:
- oikeus pyytää tietojen käytön rajoittamista tai vastustaa käsittelyä
- oikeus tietojen poistamiseen

tietosuoja- ja turvapolitiikka

Rääkkylän kunnan tietosuoja-ja turvapolitiikassa määritellään mm. tavoitteet, vastuut ja toteutustavat ja sen pohjalta annetaan tarkemmat ohjeet henkilötietojen käsittelylle ja asiakirjahallinnolle yleensäkin.

Asiakirja- ja mediatiedostot

Kansiot
  • thumbnail
    Juuri nyt käyttäjältä

    {title}

  • Ajankohtaista

    angle-left LASKETTELURETKET MUSTAVAARALLE 2023

    LASKETTELURETKET MUSTAVAARALLE 2023

    LASKETTELURETKET MUSTAVAARALLE 2023

    Keskiviikkoisin 1.2., 15.2. ja 22.3. Lähtö klo 15 kunnantalo, 15.10 Rasivaaran pysäkki, myös matkalta kyytiin. Olemme takaisin Rääkkylässä noin klo 21.

    Matkat + lippu 10 €, välinevuokra 12 €.

    Ilmoittautumiset viimeistään saman viikon maanantaina. Suositellaan käyttämään sähköistä ilmoittautumislinkkiä.  https://link.webropolsurveys.com/S/30CF9FAE20CF0DB8

    Ilmoittautua voi myös yläkoululle koulutoimistoon Ann-Marielle puh. 040 105 3102, nuorisotalolla Mikalle puh. 040 105 3104 tai Jyrkille puh. 040 105 3103.

     

    Alle 12 v. mukaan vain huoltajan kanssa, pakkasraja -15 c.

    Kaikilla laskettelijoilla on kypäräpakko. Opetusta suksilla ja laudalla halukkaille.                   

     

     

    Tietosuojavastaava

             tietosuojavastaava@raakkyla.fi

    Sivu arviointi ja palaute