tietosuojakuva

Tietosuoja

Henkilötietojen käsittely ja tietosuoja

Rääkkylän kunta käsittelee toiminnassaan paljon sekä julkisia että salaisia tietoja ja asiakirjoja. Asiakirjojen julkisuudesta ja salassapidosta säädetään ns. julkisuuslaissa.

Henkilötietojen käsittelystä säädetään EU:n yleisessä tietosuoja-asetuksessa, jota noudatetaan 25.5.2018 alkaen. Jo aikaisemmin henkilötietojen käsittelyä on ohjattu kansallisella henkilötietolailla, jonka EU:n tietosuoja-asetus siis korvaa.

Tietosuoja-asetuksessa on määritelty ne tietosuojaperiaatteet, joita on noudatettava kaikissa henkilötietojen käsittelyvaiheissa.

Henkilörekisteri ja tietosuojaselosteet

Tietyssä palvelukokonaisuudessa käsiteltävät henkilötiedot muodostavat henkilörekisterin, jonka rekisterinpitäjänä toimii se kunnan toimielin, joka ao. palvelusta vastaa. Kaikista henkilörekistereistä on laadittava tietosuojaselosteet, joista on ilmettävä asetuksen mukaiset tiedot.

Alla olevista linkeistä löytyvät Rääkkylän kunnan tietosuojaselosteet. Niitä päivitetään parhaillaan.

Rekisteröidyn oikeudet

Rekisteröidyllä on aina
- oikeus tarkastaa omat tietonsa rekisteristä
- oikeus vaatia virheellisten tai puutteellisten tietojen korjaamista
- oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle, mikäli rekisteröity katsoo, että häntä koskevien henkilötietojen käsittelyssä on rikottu voimassa olevaa tietosuojalainsäädäntöä

Lisäksi rekisteröidyllä on seuraavat oikeudet, jotka eivät tosin välttämättä toteudu kaikissa henkilörekistereissä:
- oikeus pyytää tietojen käytön rajoittamista tai vastustaa käsittelyä
- oikeus tietojen poistamiseen

tietosuoja- ja turvapolitiikka

Rääkkylän kunnan tietosuoja-ja turvapolitiikassa määritellään mm. tavoitteet, vastuut ja toteutustavat ja sen pohjalta annetaan tarkemmat ohjeet henkilötietojen käsittelylle ja asiakirjahallinnolle yleensäkin.

Asiakirja- ja mediatiedostot

Kansiot
 • thumbnail
  Juuri nyt käyttäjältä

  {title}

 • Ajankohtaista

  angle-left Liikuntaa Rääkkylässä

  Liikuntaa Rääkkylässä

  JUOKSUKOULUN aloitustapahtuma ti 17.5. klo 17.30 kk:n urheilukentällä. Mukana Tomi Pyylampi, Pohjois-Karjalan Liikunta ry. Käytännön opastusta juoksun aloittamisesta juoksutekniikkaan ja varusteista lihashuoltoon. Sopii niin taitajille kuin aloittelijoillekin. Lenkkarit mukaan! Juoksukoulu kokoontuu jatkossa tiistaisin klo 17.30 alakoulun liikuntasalilla.

  MAASTOJUOKSUN pitäjänmestaruuskilpailu ja samalla maastojuoksucupin 30 v. juhlakilpailu ke 25.5.2022 kello 19, Pötsönlahden Hepoharju.

  PENKKILENKKI – tapahtuma to 26.5. klo 13. Kokoontuminen kunnantalon edessä, jonka jälkeen penkkilenkki. Lenkin jälkeen kahvittelua ja makkaran paistoa kk:n kodalla. Mukana tapahtumassa, kuntalaisten jututettavana Esko Rautiainen, kunnanjohtaja.

  Tietosuojavastaava

           tietosuojavastaava@raakkyla.fi

  Sivu arviointi ja palaute