tietosuojakuva

Tietosuoja

Henkilötietojen käsittely ja tietosuoja

Rääkkylän kunta käsittelee toiminnassaan paljon sekä julkisia että salaisia tietoja ja asiakirjoja. Asiakirjojen julkisuudesta ja salassapidosta säädetään ns. julkisuuslaissa.

Henkilötietojen käsittelystä säädetään EU:n yleisessä tietosuoja-asetuksessa, jota noudatetaan 25.5.2018 alkaen. Jo aikaisemmin henkilötietojen käsittelyä on ohjattu kansallisella henkilötietolailla, jonka EU:n tietosuoja-asetus siis korvaa.

Tietosuoja-asetuksessa on määritelty ne tietosuojaperiaatteet, joita on noudatettava kaikissa henkilötietojen käsittelyvaiheissa.

Henkilörekisteri ja tietosuojaselosteet

Tietyssä palvelukokonaisuudessa käsiteltävät henkilötiedot muodostavat henkilörekisterin, jonka rekisterinpitäjänä toimii se kunnan toimielin, joka ao. palvelusta vastaa. Kaikista henkilörekistereistä on laadittava tietosuojaselosteet, joista on ilmettävä asetuksen mukaiset tiedot.

Alla olevista linkeistä löytyvät Rääkkylän kunnan tietosuojaselosteet. Niitä päivitetään parhaillaan.

Rekisteröidyn oikeudet

Rekisteröidyllä on aina
- oikeus tarkastaa omat tietonsa rekisteristä
- oikeus vaatia virheellisten tai puutteellisten tietojen korjaamista
- oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle, mikäli rekisteröity katsoo, että häntä koskevien henkilötietojen käsittelyssä on rikottu voimassa olevaa tietosuojalainsäädäntöä

Lisäksi rekisteröidyllä on seuraavat oikeudet, jotka eivät tosin välttämättä toteudu kaikissa henkilörekistereissä:
- oikeus pyytää tietojen käytön rajoittamista tai vastustaa käsittelyä
- oikeus tietojen poistamiseen

tietosuoja- ja turvapolitiikka

Rääkkylän kunnan tietosuoja-ja turvapolitiikassa määritellään mm. tavoitteet, vastuut ja toteutustavat ja sen pohjalta annetaan tarkemmat ohjeet henkilötietojen käsittelylle ja asiakirjahallinnolle yleensäkin.

Asiakirja- ja mediatiedostot

Kansiot
  • thumbnail
    Juuri nyt käyttäjältä

    {title}

  • Ajankohtaista

    angle-left Rääkkylä Offers Free Accommodation for an Artist or Social Media Influencer for a year

    Rääkkylä Offers Free Accommodation for an Artist or Social Media Influencer for a year

    Are you a passionate social media influencer or a skilled creative artist? Come and leave your mark in our community.

    Do you dream of living in the Finnish countryside? Rääkkylä invites you to join our vibrant community. Starting in the summer of 2024, we are providing free housing in Rääkkylä for one year, allowing you to immerse yourself in our culture and leave a lasting impact.

    What we expect from you? We expect you to provide regular social media visibility or another means of significantly showcasing Rääkkylä through your art, work, or performances.

    Rääkkylä warmly welcomes you ! Rääkkylä is a picturesque cultural village nestled on the shores of Northern Saimaa in North Karelia, Finland. Rääkkylä is known for its rich folk music heritage, enchanting kantele music, Kihaus Folk festival and the iconic Värttinä. Distances: Joensuu 60 km, Helsinki 450 km, Rovaniemi 600 km.

    Submit your informal application by February 29, 2024.

    For additional information and inquiries, please contact: Email: esko.rautiainen@raakkyla.fi Phone: +358 40 105 3001 Email: raita.joutsensaari@raakkyla.fi Phone: +358 40 105 3010 www.raakkyla.fi/ajankohtaista.

     

     

    Tietosuojavastaava

             tietosuojavastaava@raakkyla.fi

    Sivu arviointi ja palaute