tietosuojakuva

Tietosuoja

Henkilötietojen käsittely ja tietosuoja

Rääkkylän kunta käsittelee toiminnassaan paljon sekä julkisia että salaisia tietoja ja asiakirjoja. Asiakirjojen julkisuudesta ja salassapidosta säädetään ns. julkisuuslaissa.

Henkilötietojen käsittelystä säädetään EU:n yleisessä tietosuoja-asetuksessa, jota noudatetaan 25.5.2018 alkaen. Jo aikaisemmin henkilötietojen käsittelyä on ohjattu kansallisella henkilötietolailla, jonka EU:n tietosuoja-asetus siis korvaa.

Tietosuoja-asetuksessa on määritelty ne tietosuojaperiaatteet, joita on noudatettava kaikissa henkilötietojen käsittelyvaiheissa.

Henkilörekisteri ja tietosuojaselosteet

Tietyssä palvelukokonaisuudessa käsiteltävät henkilötiedot muodostavat henkilörekisterin, jonka rekisterinpitäjänä toimii se kunnan toimielin, joka ao. palvelusta vastaa. Kaikista henkilörekistereistä on laadittava tietosuojaselosteet, joista on ilmettävä asetuksen mukaiset tiedot.

Alla olevista linkeistä löytyvät Rääkkylän kunnan tietosuojaselosteet. Niitä päivitetään parhaillaan.

Rekisteröidyn oikeudet

Rekisteröidyllä on aina
- oikeus tarkastaa omat tietonsa rekisteristä
- oikeus vaatia virheellisten tai puutteellisten tietojen korjaamista
- oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle, mikäli rekisteröity katsoo, että häntä koskevien henkilötietojen käsittelyssä on rikottu voimassa olevaa tietosuojalainsäädäntöä

Lisäksi rekisteröidyllä on seuraavat oikeudet, jotka eivät tosin välttämättä toteudu kaikissa henkilörekistereissä:
- oikeus pyytää tietojen käytön rajoittamista tai vastustaa käsittelyä
- oikeus tietojen poistamiseen

tietosuoja- ja turvapolitiikka

Rääkkylän kunnan tietosuoja-ja turvapolitiikassa määritellään mm. tavoitteet, vastuut ja toteutustavat ja sen pohjalta annetaan tarkemmat ohjeet henkilötietojen käsittelylle ja asiakirjahallinnolle yleensäkin.

Asiakirja- ja mediatiedostot

Kansiot
  • thumbnail
    Juuri nyt käyttäjältä

    {title}

  • Ajankohtaista

    angle-left Rääkkylän Joulu

    Rääkkylän joulunajan tapahtumia ja palveluita

    Rääkkylän Joulu!

     

    Itsenäisyyspäivän juhlajumalanpalvelus Rääkkylän kappelissa 6.12.2020 klo 10. Jumalanpalveluksen jälkeen seppeleiden lasku sankarihautausmaalla, jonka jälkeen kahvitarjoilu koulukeskuksen ruokalassa.

    Lähiruokapäivät, kunnantalon aula pe 3.12. ja 17.12.2021 klo 9-13.

    Joulumarkkinat la 11.12.2021 klo 10-14
    Rääkkylän tori, kunnantalo (Kinnulantie 1), Onnen Kauppa ja Karjalanruusun Joulupuoti.
    Myyntipaikat torille ja kunnantalolle 9.12.2021 mennessä. p. 040 105 3010,
    raita.joutsensaari@raakkyla.fi  Kunnantalon myyntipaikka 10 € (maksu kunnan tilille
    FI51 5406 0320 0000 69. Viite: Joulumyyjäiset torilta ei peritä maksua).
    Martta-kahvio avoinna
    Jouluiset yhteislaulut kirkonkylän kodalla klo 11 ja 13
    Jouluvaellus klo 10-15,
    kappeliseurakunnan toimitiloissa (entinen kukkakauppa). Vaellus alkaa alasalista.

     

    Jouluinen yhteislaulutilaisuus 15.12. 2021 klo 13 Kotirinteen kerhohuoneella. Järjestää Vanhusneuvosto

    "Tapanintanssit Rasihovilla”  26.12.2021 klo 13-16.
    Nostalgiatahdit tarjoaa Jan Thomas Quartet, pääsymaksu 10 €.

    Onnen Kauppa                                                
    7.- 23.12. ma-pe klo 10-17 ja la klo 10-14   
    24.-29.12. suljettu
    30.12. klo 10-17
    31.12. klo 10-14

    Karjalanruusun Joulupuoti
    avoinna 25.11.-24.12. ma-pe 9-17, la 9-15 ja su 12-16
    (29.11 ja 5.12-6.12 suljettu)
    jouluaattona 8-12

    Kunnantalo on suljettu 23.12.-7.1.2022

     

    Tietosuojavastaava

             tietosuojavastaava@raakkyla.fi

    Sivu arviointi ja palaute