tietosuojakuva

Tietosuoja

Henkilötietojen käsittely ja tietosuoja

Rääkkylän kunta käsittelee toiminnassaan paljon sekä julkisia että salaisia tietoja ja asiakirjoja. Asiakirjojen julkisuudesta ja salassapidosta säädetään ns. julkisuuslaissa.

Henkilötietojen käsittelystä säädetään EU:n yleisessä tietosuoja-asetuksessa, jota noudatetaan 25.5.2018 alkaen. Jo aikaisemmin henkilötietojen käsittelyä on ohjattu kansallisella henkilötietolailla, jonka EU:n tietosuoja-asetus siis korvaa.

Tietosuoja-asetuksessa on määritelty ne tietosuojaperiaatteet, joita on noudatettava kaikissa henkilötietojen käsittelyvaiheissa.

Henkilörekisteri ja tietosuojaselosteet

Tietyssä palvelukokonaisuudessa käsiteltävät henkilötiedot muodostavat henkilörekisterin, jonka rekisterinpitäjänä toimii se kunnan toimielin, joka ao. palvelusta vastaa. Kaikista henkilörekistereistä on laadittava tietosuojaselosteet, joista on ilmettävä asetuksen mukaiset tiedot.

Alla olevista linkeistä löytyvät Rääkkylän kunnan tietosuojaselosteet. Niitä päivitetään parhaillaan.

Rekisteröidyn oikeudet

Rekisteröidyllä on aina
- oikeus tarkastaa omat tietonsa rekisteristä
- oikeus vaatia virheellisten tai puutteellisten tietojen korjaamista
- oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle, mikäli rekisteröity katsoo, että häntä koskevien henkilötietojen käsittelyssä on rikottu voimassa olevaa tietosuojalainsäädäntöä

Lisäksi rekisteröidyllä on seuraavat oikeudet, jotka eivät tosin välttämättä toteudu kaikissa henkilörekistereissä:
- oikeus pyytää tietojen käytön rajoittamista tai vastustaa käsittelyä
- oikeus tietojen poistamiseen

tietosuoja- ja turvapolitiikka

Rääkkylän kunnan tietosuoja-ja turvapolitiikassa määritellään mm. tavoitteet, vastuut ja toteutustavat ja sen pohjalta annetaan tarkemmat ohjeet henkilötietojen käsittelylle ja asiakirjahallinnolle yleensäkin.

Asiakirja- ja mediatiedostot

Kansiot
  • thumbnail
    Juuri nyt käyttäjältä

    {title}

  • Ajankohtaista

    angle-left Rääkkylän kunnan ”Syyään ja saunotaan! Rääkkyläläinen ruokaperintö kartalle!” –kehityshanke

    Rääkkylän kunnan ”Syyään ja saunotaan! Rääkkyläläinen ruokaperintö kartalle!” –kehityshanke

    Perinneruokien reseptit ja luontopolun tarinat taltioidaan Rääkkylässä

    Rääkkylän kunnan ”Syyään ja saunotaan! Rääkkyläläinen ruokaperintö kartalle!” –kehityshanke on saanut ELY-keskuksen avustuksen.

    Harvaan asuttujen alueiden (HAMA) luonto-, ruoka-, kalastus- ja metsästysmatkailun hankehakuun tuli 118 hakemusta, joista hyväksyttiin 35. Maa- ja metsätalousministeriö suuntaa rahoitusta harvaan asuttujen alueiden matkailun kehittämiseen Lapin ELY-keskuksen kautta yhteensä 3,4 miljoonaa euroa. Rääkkylän kunnalle myönnetty avustus on 81 000 euroa, joka on 90 % hankkeen kokonaiskustannuksista.

    ”Syyään ja saunotaan! Rääkkyläläinen ruokaperintö kartalle! -hankkeessa on useita eri toimenpidekokonaisuuksia. Sen tiimoilta on tarkoitus kerätä ja nostaa esille rääkkyläläistä ruokaperinnettä, luoda ruokamatkailukartta, selvittää paikallisten matkailutoimijoiden yhteistyömahdollisuuksia, kehittää saunaan ja ruokaan liittyviä matkailutuotteita ja luoda pohja Rasivaaran tarinallistetuille luontoreiteille.

     

    Hankkeella halutaan kehittää Rääkkylän matkailusta, kulttuurista ja ruoasta elävien  yritysten toimintaedellytyksiä, luoda ruokakulttuurimatkailulle kestävä tulevaisuus ja lisätä Rääkkylän vetovoimaa.

     

    Rääkkyläläistä ruokaperinnettä halutaan kerätä myös valokuvin. Rääkkylä-seura on jo aloittanut vanhojen kuvien keräystempauksen, jonka kautta toivotaan paljon myös ruokaperinteeseen liittyviä valokuvia. Keräykseen voi osallistua lähettämällä skannatun kuvan osoitteeseen raakkylaseu@gmail.com.

    ”Syyään ja saunotaan! Rääkkyläläinen ruokaperintö kartalle! -hanke ojentaa käden myös suunnitteilla olevan Kulttuuriperintökeskus Värttinän suuntaan. Se tekee yhteistyötä Heinäveden ja Liperin Lähiruokaretki-hankkeen kanssa, ja lomittuu luontevasti myös Saimaa European Region of Gastronomy -hankkeen kanssa edistäen alueen ja koko pohjoisen Saimaan ruokamatkailutarjontaa.

    ”Syyään ja saunotaan! Rääkkyläläinen ruokaperintö kartalle!” -hanke on alkanut 01.09.2022 ja se päättyy 30.09.2023. Hankkeen toimenpiteistä ja etenemisestä viestitään säännöllisesti Rääkkylän kunnan ylläpitämän Parasta Rääkkylää Instagram- ja Facebook-kanavien kautta.

    Lisätietoja:

    Raita Joutsensaari

    raita.joutsensaari@raakkyla.fi  

    Puh: 0401053010

    Tietosuojavastaava

             tietosuojavastaava@raakkyla.fi

    Sivu arviointi ja palaute