tietosuojakuva

Tietosuoja

Henkilötietojen käsittely ja tietosuoja

Rääkkylän kunta käsittelee toiminnassaan paljon sekä julkisia että salaisia tietoja ja asiakirjoja. Asiakirjojen julkisuudesta ja salassapidosta säädetään ns. julkisuuslaissa.

Henkilötietojen käsittelystä säädetään EU:n yleisessä tietosuoja-asetuksessa, jota noudatetaan 25.5.2018 alkaen. Jo aikaisemmin henkilötietojen käsittelyä on ohjattu kansallisella henkilötietolailla, jonka EU:n tietosuoja-asetus siis korvaa.

Tietosuoja-asetuksessa on määritelty ne tietosuojaperiaatteet, joita on noudatettava kaikissa henkilötietojen käsittelyvaiheissa.

Henkilörekisteri ja tietosuojaselosteet

Tietyssä palvelukokonaisuudessa käsiteltävät henkilötiedot muodostavat henkilörekisterin, jonka rekisterinpitäjänä toimii se kunnan toimielin, joka ao. palvelusta vastaa. Kaikista henkilörekistereistä on laadittava tietosuojaselosteet, joista on ilmettävä asetuksen mukaiset tiedot.

Alla olevista linkeistä löytyvät Rääkkylän kunnan tietosuojaselosteet. Niitä päivitetään parhaillaan.

Rekisteröidyn oikeudet

Rekisteröidyllä on aina
- oikeus tarkastaa omat tietonsa rekisteristä
- oikeus vaatia virheellisten tai puutteellisten tietojen korjaamista
- oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle, mikäli rekisteröity katsoo, että häntä koskevien henkilötietojen käsittelyssä on rikottu voimassa olevaa tietosuojalainsäädäntöä

Lisäksi rekisteröidyllä on seuraavat oikeudet, jotka eivät tosin välttämättä toteudu kaikissa henkilörekistereissä:
- oikeus pyytää tietojen käytön rajoittamista tai vastustaa käsittelyä
- oikeus tietojen poistamiseen

tietosuoja- ja turvapolitiikka

Rääkkylän kunnan tietosuoja-ja turvapolitiikassa määritellään mm. tavoitteet, vastuut ja toteutustavat ja sen pohjalta annetaan tarkemmat ohjeet henkilötietojen käsittelylle ja asiakirjahallinnolle yleensäkin.

Asiakirja- ja mediatiedostot

Kansiot
 • thumbnail
  Juuri nyt käyttäjältä

  {title}

 • Ajankohtaista

  angle-left Vanhustenviikko

  Vanhusten viikon (2.10.-14.10.2023) ohjelma Rääkkylässä

   

  ma 2.10.2023 klo 10 Ilmiökahvila - > PERUTTU

   

  ti 3.10.2023 klo 13 Apteekkarin luento, valtuustosalissa. Kelan lääkekorvaukset, lääkelistan ajan tasalla pitäminen ja reseptien uusiminen apteekissa. Kahvitarjoilu. Rääkkylän Sydänyhdistys järjestää arpajaiset ja Pertti Häkkinen laulattaa.

   

  ke 4.10.2023 klo 10. Uusiin ulkokuntoilulaitteisiin tutustuminen. Kokoontuminen kunnantalon edessä. Tutustumisen jälkeen makkarat ja kahvit kodalla.

   

  to 5.10. klo 10 Tietovisa kirjastossa. Leikkimielinen yleistietovisa. Paras tietäjä palkitaan.

   

  pe 6.10. klo 13 Senioreiden päiväkahvit kirjastossa. Tutustutaan muistelulaukkuun, joka vie meidät 1900-luvun elämään ja rupatellaan kahvin lomassa. 

   

  su 8.10.2023 klo 13 Vanhusten viikon juhla koulukeskuksen auditoriossa (os. Paksuniementie 7). Teatteriesitys Lenkki - legendaarisen Pohjois-Karjala-projektin kunniaksi. Esiintyjät Henry Räsänen ja Timoi Munne. 
  Vuoden seniorin julistus ja kahvitarjoilu

   

  ti 10.10.2023 klo 9–11 Mitä sinulle kuuluu, teemapäivä ikäihmisille. Kunnantalon ala-aula.  Tervetuloa keskustelemaan, kyselemään ja tapaamaan Siun soten työntekijöitä ja alueen järjestöjä. Kahvitarjoilu.

   

  la 14.10.2023 Ikäihmisten terveyspäivä Joensuun Areena, lähtö klo 9.00. Ilmoittautumiset Jyrkille (p. 040 105 3103) viimeistään tiistaina 10.10.2023.

   

  Tietosuojavastaava

           tietosuojavastaava@raakkyla.fi

  Sivu arviointi ja palaute