Koulutus ja vapaa-aika

Koulutus ja vapaa-aika

Koulutus ja vapaa-aika

Varhaiskasvatus

Rääkkylän kunnan opetuspalvelut koostuvat varhaiskasvatuksen, perusopetuksen sekä musiikki- ja kansalaisopiston antamasta opetuksesta.

Varhaiskasvatusta annetaan Rääkkylän päiväkodissa, Rääkkylän ryhmäperhepäiväkodissa sekä perhepäiväkodeissa. Rääkkylän päiväkodissa Tahmatassut-ryhmässä touhuavat 3-6-vuotiaat lapset. Viluhännistä eli 0-3-vuotiaista huolehditaan Rääkkylän ryhmäperhepäiväkodissa. Perhepäiväkodeissa on hoidettavana lapsia vauvaikäisistä esikoululaisiin.

Esi- ja perusopetus

Esi- ja perusopetusta annetaan Rääkkylän koulussa. Koulussa on myös pienryhmä erityistä tukea tarvitseville.

Kansalaisopisto

Rääkkylä ja Kitee järjestävät yhdessä kansalaisopisto-opetusta kuntalaisille Keski-Karjalan kansalaisopistossa.

Musiikkiopisto

Musiikkiopisto-opetuksesta huolehtii Keski-Karjalan musiikkiopisto, joka toimii Tohmajärven kunnan alaisuudessa.

Muu koulutus

Lähimmät toisen asteen oppilaitokset sijaitsevat Kiteellä ja Joensuussa. Joensuussa on myös ammattikorkeakoulu ja Joensuun yliopisto.

Kirjasto

Rääkkylän pääkirjasto on monipuolinen kirjastopalveluita tarjoava keskus. Kirjaston perinteisten palveluiden lisäksi lasten satutunnit, kirjallisuuden piiri ja monet muut kirjaston tapahtumat tuovat iloa kuntalaisille.

Vapaa-aika

Rääkkylän vapaa-aikatoimi järjestää liikunta-, nuoriso- ja kulttuuripalveluita. Erilaiset tapahtumat, liikuntaryhmät ja yhteistyö järjestöjen kanssa edesauttavat eri-ikäisiä kuntalaisia pysymään virkeinä.

Ajankohtaista

angle-left Koeasuminen-muuta Rääkkylään

Muuta meille Rääkkylään –tarjoamme ilmaisen asunnon vuodeksi

Oletko aktiivinen somettaja, taiteilija, käsityöläinen, kirjoittaja tai muu luovien alojen taitaja? Tule ja jätä jälkesi Rääkkylään! Tarjoamme ilmaista asumista Rääkkylän keskustassa vuoden ajaksi alkaen kesällä 2024.

 

Mitä odotamme sinulta!

Odotamme sinulta säännöllistä somenäkyvyyttä tai jotakin muuta tapaa tuoda Rääkkylää esille taiteen, teoksen tai esityksen kautta. Toivomme että maalla asuminen on sinun aito unelmasi ja voimme näin yhdessä toteuttaa sen.

 

Rääkkylä on vireä ja luonnonkaunis paikkakunta Pohjoisen Saimaan rannalla Pohjois-Karjalassa. Joensuuhun matkaa noin 60 km, Kiteelle 40 km, Helsinkiin 450 km.

Laita vapaamuotoinen hakemuksesi karkauspäivään 29.2.2024 mennessä.

 

Lisätiedot ja hakemukset:

Esko Rautiainen p.040 105 3001, esko.rautiainen@raakkyla.fi

Raita Joutsensaari p.040 105 3010, raita.joutsensaari@raakkyla.fi

 

 

perhe leipoo ruisleipää

Tapahtumat

Sivu arviointi ja palaute