Koulutus ja vapaa-aika

Koulutus ja vapaa-aika

Koulutus ja vapaa-aika

Varhaiskasvatus

Rääkkylän kunnan opetuspalvelut koostuvat varhaiskasvatuksen, perusopetuksen sekä musiikki- ja kansalaisopiston antamasta opetuksesta.

Varhaiskasvatusta annetaan Rääkkylän päiväkodissa, Rääkkylän ryhmäperhepäiväkodissa sekä perhepäiväkodeissa. Rääkkylän päiväkodissa Tahmatassut-ryhmässä touhuavat 3-6-vuotiaat lapset. Viluhännistä eli 0-3-vuotiaista huolehditaan Rääkkylän ryhmäperhepäiväkodissa. Perhepäiväkodeissa on hoidettavana lapsia vauvaikäisistä esikoululaisiin.

Esi- ja perusopetus

Esi- ja perusopetusta annetaan Rääkkylän koulussa. Koulussa on myös pienryhmä erityistä tukea tarvitseville.

Kansalaisopisto

Rääkkylä ja Kitee järjestävät yhdessä kansalaisopisto-opetusta kuntalaisille Keski-Karjalan kansalaisopistossa.

Musiikkiopisto

Musiikkiopisto-opetuksesta huolehtii Keski-Karjalan musiikkiopisto, joka toimii Tohmajärven kunnan alaisuudessa.

Muu koulutus

Lähimmät toisen asteen oppilaitokset sijaitsevat Kiteellä ja Joensuussa. Joensuussa on myös ammattikorkeakoulu ja Joensuun yliopisto.

Kirjasto

Rääkkylän pääkirjasto on monipuolinen kirjastopalveluita tarjoava keskus. Kirjaston perinteisten palveluiden lisäksi lasten satutunnit, kirjallisuuden piiri ja monet muut kirjaston tapahtumat tuovat iloa kuntalaisille.

Vapaa-aika

Rääkkylän vapaa-aikatoimi järjestää liikunta-, nuoriso- ja kulttuuripalveluita. Erilaiset tapahtumat, liikuntaryhmät ja yhteistyö järjestöjen kanssa edesauttavat eri-ikäisiä kuntalaisia pysymään virkeinä.

Ajankohtaista

angle-left Tarinarastit

Tarinarastit

TARINARASTIT KERTOVAT RÄÄKKYLÄN HISTORIASTA

Rääkkylän kunta ja Rääkkylä-Seura ovat koonneet Tarinarastit, joiden avulla tehdään kuntaa ja erityisesti sen historiaa tutuksi niin kuntalaisille, mökkiläisille kuin matkailijoillekin. Rastitus tarinoineen kuuluu kunnan 150-vuotistapahtumiin.

Yhteistoimin valitut rastit löytyvät eri puolilta Rääkkylää. Ne on merkattu erilliseen yleiskarttaan, jotka sijoitetaan Rääkkylän keskustan torille sekä Rasivaaran liikuntakatokseen. Rasteja on kaikkiaan 11. ”Suunnistajille” on jaossa erillinen esite, jossa on kartta ja kisakysely. Jokaisella rastilla on oma, kunnan historiaan liittyvä tarinansa. 

Käytännössä rastitus sujuu siten, että ”suunnistaja” kiertää kaikki rastit ja osallistuu rasteista järjestettyyn tietokilpailuun. Kilpailu on jaetun kartan toisella puolella. Omat vastaukset ruksataan ja lipuke yhteystietoineen palautetaan Rääkkylän kirjastoon 30.9.2024 mennessä. Kilpailuun voi osallistua myös sähköisesti QR-koodin kautta.

Vastanneiden kesken arvotaan kolme 30 euron lahjakorttia Onnen Kauppaan.

Idea Tarinarasteista lähti vanhoista matkailuesitteistä, joita oli jaossa turisteille 1960-luvun lopulla. Matkailu oli tuohon aikaan vilkasta, ja uudenlaisilla rastiesitteillä vierailijoita saatiin entistä enemmän tutustumaan pitäjään. Rastituksen ideoinnista ja esitteiden julkaisemisesta vastasi tuolloin Rasivaaran koulun opettaja Keijo Saarinen, joka toimi kunnan väliaikaisena matkailuasiamiehenä.

Vuonna 1967 oli jaossa mittava, nelisivuinen esite kunnasta ja sen kiinnostavista kohteista. Esitteessä kerrottiin Rääkkylästä nimenomaan luonnonkauniina pitäjänä. Retkikohteita oli kaikkiaan 16. Jos niistä kävi vähintään neljällä, sai osallistua arvontaan. Palkintona oli Rääkkylän kiuluja. Vuonna 1968 tehtiin puolestaan kätevä, kirjapainossa painettu esite nimeltään ”Suuntana Rääkkylä, suomalainen löytöretki 1968”. Esitteessä oli varsinaisten kohteiden lisäksi mainittu kunnan palveluja kuten kauppaliikkeitä ja huoltamoita.

 

Karttoja ja kyselylomakkeita on jaossa  kirjastossa, Onnen Kaupassa ja S-marketissa.

Löydät  kartan ja kyselylomakkeen myös alla olevista linkeistä.

Tapahtumat

Sivu arviointi ja palaute