kunnantalo2

Kunta lyhyesti

Rääkkylän kunta on perustettu 1874. Asukkaita kunnassa on 1959 (31.12.2022) .
,
Elinkeinoista maa- ja metsätalouden osuus 27 %, jalostuksen 21 % ja palvelujen  47 %. Rääkkylässä toimii n. 160 yritystä. Teollisia työpaikkoja on yhteensä n. 81. Teollisista tuotteista tunnetuimpia ovat viljellyt sienet, erityisesti siitake, ikkunat ja ovet sekä metalli- ja puunjalostustuotteet. Maatiloja on aktiivisessa viljelyssä n. 114  kpl.

Kansanmusiikki, musiikin opiskelu ja harrastaminen sekä teatteriharrastus ovat Rääkkylässä vahvoja. Kihaustapahtuma vuosittain heinäkuussa tarjoaa laajan konserttisarjan karjalaisen kansanmusiikin ystäville.
 

Rääkkylän kunta tuottaa itse päivähoidon ja perusopetuksen, ympäristötoimen ja teknisen puolen palvelut sekä monet vapaa-aika- ja liikuntapalvelut. Kiinteistö puolen palveluista vastaa kunnan tytäryhtiö Rääkkylän Kiinteistöpalvelu Oy.


Sosiaali- ja terveystoimen palveluista järjestämisvastuussa on Siun sote, joka myös tuottaa palvelut 1.1.2021 lähtien.

Keski-Karjalan muiden kuntien kanssa kunta järjestää elinkeinopalvelut, kansalaisopiston sekä musiikkiopiston palvelut.

Painopistealueina kunnassa on kuntalaisille tarkoitettujen palvelujen kehittäminen ja työllisyyden edistäminen.

Vesistöä: 28 282 ha (kokonaispinta-ala 699 neliökilometriä)
Rantaviivaa: 633 km
Kesämökkejä: 1 257

Rääkkylän kunnantalon esittely

Kunnantalon esittely

Kunnan henkilöstön esittely

Ajankohtaista

angle-left Nimikkopenkkejä kuntalaisten liikkumisympäristöihin

Nimikkopenkkejä kuntalaisten liikkumisympäristöihin

NIMIKKOPENKKEJÄ KUNTALAISTEN LIIKKUMISYMPÄRISTÖIHIN

Pohjoiskarjalaisten erityisesti ikäihmisten, liikuntarajoitteisten ja lapsiperheiden liikkumista halutaan edistää Anna sydämestäsi - Nimikkopenkkikampanjalla, jossa haastetaan yrityksiä, erilaisia yhteisöjä ja kuntalaisia sponsoroimaan Nimikkopenkkejä mukana olevien kuntien osoittamille reitistöille tai katuosuuksille.  

Anna sydämestäsi - Nimikkopenkkikampanjassa lisätään penkkejä kuntalaisten, erityisesti eläkeläisten, liikkumiseen apuvälineitä käyttävien ja lapsiperheiden käyttämille tieosuuksille, ulkoilureiteille tai päivittäisten palvelujen läheisyyteen. Tempauksella halutaan vaikuttaa ihmisten tapaan liikkua arjessa, lisätä kävely- tai pyöräilyreiteille levähdyspaikkoja ja mahdollistaa ihmisten välisiä kohtaamisia.

Arkiliikkuminen on tärkeää kaiken ikäisille. Erityisesti ikääntyessä liikkeen merkitys korostuu, ja sen vaikutukset näkyvät toimintakyvyssä ja arjessa pärjäämisessä. Kaiken ikäisten ihmisten terveyden ja toimintakyvyn yhtenä avaimena on liikkua päivittäin monipuolisesti. - Liikkumiseen tulee sisältyä lihasvoiman ja tasapainon sekä notkeuden harjoittelua. Kevyen liikuskelun lisäksi tulee olla myös sydämen sykettä, sitä reipasta liikuntaa, jossa pulssi nousee ja pukkaa hengästyttämään, toteaa Tiina Vlasoff.

Kansallisen FinSote-tutkimuksen (2020) mukaan yli 65-vuotiaista noin 18 % on suuria vaikeuksia 500 metrin kävelemisessä. Vastaavasti 75 vuotta täyttäneistä yli kolmanneksella on kävelemisen vaikeuksia. - Pohjois-Karjalan väestöstä yli neljännes on eläkeikäisiä, joten päivittäisen toimintakyvyn ylläpitämiseksi keskeistä on arkiliikunta, jonka yhtenä muotona voi olla reippailu sinne kauppaan tai apteekkiin, kertoo toiminnanjohtaja Kari Hyvärinen.

Anna sydämestäsi - Nimikkopenkkikampanja alkaa 4.10.2021 valtakunnallisella Vanhusviikolla, ja penkkejä voi tilata 12.12.2021 saakka. Kampanjassa sponsoroidut penkit ovat sijoitettuna ja käytettävissä Unelmien liikuntapäivänä 10.5.2022. Kampanjan järjestää Pohjois-Karjalan kansanterveyden keskuksen koordinoima maakunnallinen Hyvinvointi, ympäristö ja liikkuminen -neuvottelukunta yhteistyössä Joensuun, Kiteen, Liperin, Outokummun, Polvijärven ja Rääkkylän kanssa.

 

Anna sydämestäsi -Nimikkopenkkikampanjasta lisää www.pkkansanterveys.fi

 

Lisätietoa:     Kari Hyvärinen                                            Tiina Vlasoff

                      Toiminnanjohtaja                                        Terveyden edistämisen asiantuntija

                      kari.hyvarinen@pkkansanterveys.fi              tiina.vlasoff@pkkansanterveys.fi

                      044 322 4848                                             050 579 0604

Kaupunkien ja kuntien yhdyshenkilöt

 

Joensuu: Olga Mononen, puh. 050 359 8661

Kitee: Tapio Niskanen, puh. 040 105 1189

Liperi: Pasi Majoinen, puh. 0400 678 799

Outokumpu: Tommi Parkkinen, puh. 044 7559 373

Polvijärvi: Sirpa Halonen, puh. 040 104 6204

Rääkkylä: Jyrki Kymäläinen, puh. 040 105 3103

 

 

 

 

 

Sivu arviointi ja palaute