kunnantalo2

Kunta lyhyesti

Rääkkylän kunta on perustettu 1874. Asukkaita kunnassa on 1959 (31.12.2022) .
,
Elinkeinoista maa- ja metsätalouden osuus 27 %, jalostuksen 21 % ja palvelujen  47 %. Rääkkylässä toimii n. 160 yritystä. Teollisia työpaikkoja on yhteensä n. 81. Teollisista tuotteista tunnetuimpia ovat viljellyt sienet, erityisesti siitake, ikkunat ja ovet sekä metalli- ja puunjalostustuotteet. Maatiloja on aktiivisessa viljelyssä n. 114  kpl.

Kansanmusiikki, musiikin opiskelu ja harrastaminen sekä teatteriharrastus ovat Rääkkylässä vahvoja. Kihaustapahtuma vuosittain heinäkuussa tarjoaa laajan konserttisarjan karjalaisen kansanmusiikin ystäville.
 

Rääkkylän kunta tuottaa itse päivähoidon ja perusopetuksen, ympäristötoimen ja teknisen puolen palvelut sekä monet vapaa-aika- ja liikuntapalvelut. Kiinteistö puolen palveluista vastaa kunnan tytäryhtiö Rääkkylän Kiinteistöpalvelu Oy.


Sosiaali- ja terveystoimen palveluista järjestämisvastuussa on Siun sote, joka myös tuottaa palvelut 1.1.2021 lähtien.

Keski-Karjalan muiden kuntien kanssa kunta järjestää elinkeinopalvelut, kansalaisopiston sekä musiikkiopiston palvelut.

Painopistealueina kunnassa on kuntalaisille tarkoitettujen palvelujen kehittäminen ja työllisyyden edistäminen.

Vesistöä: 28 282 ha (kokonaispinta-ala 699 neliökilometriä)
Rantaviivaa: 633 km
Kesämökkejä: 1 257

Rääkkylän kunnantalon esittely

Kunnantalon esittely

Kunnan henkilöstön esittely

Ajankohtaista

angle-left Rääkkylän kunnan ”Syyään ja saunotaan! Rääkkyläläinen ruokaperintö kartalle!” –kehityshanke

Rääkkylän kunnan ”Syyään ja saunotaan! Rääkkyläläinen ruokaperintö kartalle!” –kehityshanke

Perinneruokien reseptit ja luontopolun tarinat taltioidaan Rääkkylässä

Rääkkylän kunnan ”Syyään ja saunotaan! Rääkkyläläinen ruokaperintö kartalle!” –kehityshanke on saanut ELY-keskuksen avustuksen.

Harvaan asuttujen alueiden (HAMA) luonto-, ruoka-, kalastus- ja metsästysmatkailun hankehakuun tuli 118 hakemusta, joista hyväksyttiin 35. Maa- ja metsätalousministeriö suuntaa rahoitusta harvaan asuttujen alueiden matkailun kehittämiseen Lapin ELY-keskuksen kautta yhteensä 3,4 miljoonaa euroa. Rääkkylän kunnalle myönnetty avustus on 81 000 euroa, joka on 90 % hankkeen kokonaiskustannuksista.

”Syyään ja saunotaan! Rääkkyläläinen ruokaperintö kartalle! -hankkeessa on useita eri toimenpidekokonaisuuksia. Sen tiimoilta on tarkoitus kerätä ja nostaa esille rääkkyläläistä ruokaperinnettä, luoda ruokamatkailukartta, selvittää paikallisten matkailutoimijoiden yhteistyömahdollisuuksia, kehittää saunaan ja ruokaan liittyviä matkailutuotteita ja luoda pohja Rasivaaran tarinallistetuille luontoreiteille.

 

Hankkeella halutaan kehittää Rääkkylän matkailusta, kulttuurista ja ruoasta elävien  yritysten toimintaedellytyksiä, luoda ruokakulttuurimatkailulle kestävä tulevaisuus ja lisätä Rääkkylän vetovoimaa.

 

”Syyään ja saunotaan! Rääkkyläläinen ruokaperintö kartalle! -hanke ojentaa käden myös suunnitteilla olevan Kulttuuriperintökeskus Värttinän suuntaan. Se tekee yhteistyötä Heinäveden ja Liperin Lähiruokaretki-hankkeen kanssa, ja lomittuu luontevasti myös Saimaa European Region of Gastronomy -hankkeen kanssa edistäen alueen ja koko pohjoisen Saimaan ruokamatkailutarjontaa.

”Syyään ja saunotaan! Rääkkyläläinen ruokaperintö kartalle!” -hanke on alkanut 01.09.2022 ja se päättyy 30.09.2023. Hankkeen toimenpiteistä ja etenemisestä viestitään säännöllisesti Rääkkylän kunnan ylläpitämän Parasta Rääkkylää Instagram- ja Facebook-kanavien kautta.

Lisätietoja:

Raita Joutsensaari

raita.joutsensaari@raakkyla.fi  

Puh: 0401053010

Sivu arviointi ja palaute