kunnantalo2

Kunta lyhyesti

Rääkkylän kunta on perustettu 1874. Asukkaita kunnassa on 1959 (31.12.2022) .
,
Elinkeinoista maa- ja metsätalouden osuus 27 %, jalostuksen 21 % ja palvelujen  47 %. Rääkkylässä toimii n. 160 yritystä. Teollisia työpaikkoja on yhteensä n. 81. Teollisista tuotteista tunnetuimpia ovat viljellyt sienet, erityisesti siitake, ikkunat ja ovet sekä metalli- ja puunjalostustuotteet. Maatiloja on aktiivisessa viljelyssä n. 114  kpl.

Kansanmusiikki, musiikin opiskelu ja harrastaminen sekä teatteriharrastus ovat Rääkkylässä vahvoja. Kihaustapahtuma vuosittain heinäkuussa tarjoaa laajan konserttisarjan karjalaisen kansanmusiikin ystäville.
 

Rääkkylän kunta tuottaa itse päivähoidon ja perusopetuksen, ympäristötoimen ja teknisen puolen palvelut sekä monet vapaa-aika- ja liikuntapalvelut. Kiinteistö puolen palveluista vastaa kunnan tytäryhtiö Rääkkylän Kiinteistöpalvelu Oy.


Sosiaali- ja terveystoimen palveluista järjestämisvastuussa on Siun sote, joka myös tuottaa palvelut 1.1.2021 lähtien.

Keski-Karjalan muiden kuntien kanssa kunta järjestää elinkeinopalvelut, kansalaisopiston sekä musiikkiopiston palvelut.

Painopistealueina kunnassa on kuntalaisille tarkoitettujen palvelujen kehittäminen ja työllisyyden edistäminen.

Vesistöä: 28 282 ha (kokonaispinta-ala 699 neliökilometriä)
Rantaviivaa: 633 km
Kesämökkejä: 1 257

Rääkkylän kunnantalon esittely

Kunnantalon esittely

Kunnan henkilöstön esittely

Ajankohtaista

angle-left Tarinarastit

Tarinarastit

TARINARASTIT KERTOVAT RÄÄKKYLÄN HISTORIASTA

Rääkkylän kunta ja Rääkkylä-Seura ovat koonneet Tarinarastit, joiden avulla tehdään kuntaa ja erityisesti sen historiaa tutuksi niin kuntalaisille, mökkiläisille kuin matkailijoillekin. Rastitus tarinoineen kuuluu kunnan 150-vuotistapahtumiin.

Yhteistoimin valitut rastit löytyvät eri puolilta Rääkkylää. Ne on merkattu erilliseen yleiskarttaan, jotka sijoitetaan Rääkkylän keskustan torille sekä Rasivaaran liikuntakatokseen. Rasteja on kaikkiaan 11. ”Suunnistajille” on jaossa erillinen esite, jossa on kartta ja kisakysely. Jokaisella rastilla on oma, kunnan historiaan liittyvä tarinansa. 

Käytännössä rastitus sujuu siten, että ”suunnistaja” kiertää kaikki rastit ja osallistuu rasteista järjestettyyn tietokilpailuun. Kilpailu on jaetun kartan toisella puolella. Omat vastaukset ruksataan ja lipuke yhteystietoineen palautetaan Rääkkylän kirjastoon 30.9.2024 mennessä. Kilpailuun voi osallistua myös sähköisesti QR-koodin kautta.

Vastanneiden kesken arvotaan kolme 30 euron lahjakorttia Onnen Kauppaan.

Idea Tarinarasteista lähti vanhoista matkailuesitteistä, joita oli jaossa turisteille 1960-luvun lopulla. Matkailu oli tuohon aikaan vilkasta, ja uudenlaisilla rastiesitteillä vierailijoita saatiin entistä enemmän tutustumaan pitäjään. Rastituksen ideoinnista ja esitteiden julkaisemisesta vastasi tuolloin Rasivaaran koulun opettaja Keijo Saarinen, joka toimi kunnan väliaikaisena matkailuasiamiehenä.

Vuonna 1967 oli jaossa mittava, nelisivuinen esite kunnasta ja sen kiinnostavista kohteista. Esitteessä kerrottiin Rääkkylästä nimenomaan luonnonkauniina pitäjänä. Retkikohteita oli kaikkiaan 16. Jos niistä kävi vähintään neljällä, sai osallistua arvontaan. Palkintona oli Rääkkylän kiuluja. Vuonna 1968 tehtiin puolestaan kätevä, kirjapainossa painettu esite nimeltään ”Suuntana Rääkkylä, suomalainen löytöretki 1968”. Esitteessä oli varsinaisten kohteiden lisäksi mainittu kunnan palveluja kuten kauppaliikkeitä ja huoltamoita.

 

Karttoja ja kyselylomakkeita on jaossa  kirjastossa, Onnen Kaupassa ja S-marketissa.

Löydät  kartan ja kyselylomakkeen myös alla olevista linkeistä.

Sivu arviointi ja palaute