Museot ja nähtävyydet

Museot ja nähtävyydet

Museot ja nähtävyydet

Rääkkylän kotiseutumuseo

Kirkonkylällä sijaitsevassa kotiseutumuseossa on esillä vanhaa talonpoikaisesineistöä.

Avoinna sopimuksen mukaan.  Rääkkylä-seura

Paksuniemen myllymuseo

Paksuniemen myllymuseossa on nähtävänä mm. kopio 1100-luvulta peräisin olevasta ompelemalla kootusta veneestä. Lisäksi museossa on vaihtuvia taidenäyttelyjä kesäisin.

Paksuniementie 241, 82300 Rääkkylä

Koivuniemi

Vaihtuvia taidenäyttelyitä pääasiassa kesäaikaan. Ei pääsymaksua.
Koivuniementie 20,  82300 Rääkkylä p. 040 690 0629

Rääkkylän kirkko

Rääkkylän kirkko valmistui kirkonkylän korkeimmalle kohdalle vuonna 1851.
Talviaikaan kirkko ei ole käytössä. Esittelyvaraukset kesäaikana Kiteen kirkkoherranvirastosta puh. 045 111 9555 ma-to klo 9 -14.
Kirkkotie 5, 82300 Rääkkylä
Rääkkylän kappeliseurakunta

 

Esa Pakarisen muistomerkki ja esinenäyttely

Esa Pakarisen muistoksi pystytetty kivipatsas, jossa on taiteilija Kauko Kortelaisen suunnittelema reliefi.

Esa Pakarinen syntyi Rääkkylän Hernevaaran kylässä vuonna 1911.Hän teki merkitävn elämänuran esiintyvänä taiteilijana ja elokuvanäyttelijänä.  Esa Pakarisen muistomerkki sijaitsee kirkonkylällä kunnantalon (os. Kinnulantie 1) ja nuorisotalon (os. Kinnulantie 4) välittömässä läheisyydessä. Esinenäyttely on sijoitettu kunnantalon toiseen kerrokseen. Avoinna arkisin klo 9-15. 

Kivisalmipuisto

Kivisalmen levähdysalueen puistoon on sijoitettu kolme alueen historiasta kertovaa muistomerkkiä; Kivisalmen malmin löytymisen muistomerkki, Rääkkylä-Liperitien puuhamies K.A.Wegeliuksen muistomerkki ja Kivisalmen kanavan rakentamisen muistomerkki.

Levähdysalue sijaitsee Oravisalossa Rääkkylän kirkonkylältä seitsemän kilometriä Liperin suuntaan vasemmalla Kivisalmen sillan jälkeen ja Liperistä päin tultaessa lossilta yhdeksän kilometriä Rääkkylän kirkonkylän suuntaan oikealla ennen Kivisalmen siltaa.

Salpapolku

Oravisalossa Pässiniemen alueella toisen maailmansodan aikana rakennettu salpalinja. Korsusauna, 3 km salpapolku, korsu ja juoksuhautoja.

Pässiniemi, 82310 Oravisalo. Pohjoisen Saimaan saaristo

 

Eva Ryynäsen taideteos "Jumalan kunnia luonnossa" on sijoitettu Rääkkylän kunnantalon (os. Kinnulantie 1) aulaan. Avoinna arkisin klo 9-15.

 


 

 

Ajankohtaista

angle-left Rääkkylän kunnan ”Syyään ja saunotaan! Rääkkyläläinen ruokaperintö kartalle!” –kehityshanke

Rääkkylän kunnan ”Syyään ja saunotaan! Rääkkyläläinen ruokaperintö kartalle!” –kehityshanke

Perinneruokien reseptit ja luontopolun tarinat taltioidaan Rääkkylässä

Rääkkylän kunnan ”Syyään ja saunotaan! Rääkkyläläinen ruokaperintö kartalle!” –kehityshanke on saanut ELY-keskuksen avustuksen.

Harvaan asuttujen alueiden (HAMA) luonto-, ruoka-, kalastus- ja metsästysmatkailun hankehakuun tuli 118 hakemusta, joista hyväksyttiin 35. Maa- ja metsätalousministeriö suuntaa rahoitusta harvaan asuttujen alueiden matkailun kehittämiseen Lapin ELY-keskuksen kautta yhteensä 3,4 miljoonaa euroa. Rääkkylän kunnalle myönnetty avustus on 81 000 euroa, joka on 90 % hankkeen kokonaiskustannuksista.

”Syyään ja saunotaan! Rääkkyläläinen ruokaperintö kartalle! -hankkeessa on useita eri toimenpidekokonaisuuksia. Sen tiimoilta on tarkoitus kerätä ja nostaa esille rääkkyläläistä ruokaperinnettä, luoda ruokamatkailukartta, selvittää paikallisten matkailutoimijoiden yhteistyömahdollisuuksia, kehittää saunaan ja ruokaan liittyviä matkailutuotteita ja luoda pohja Rasivaaran tarinallistetuille luontoreiteille.

 

Hankkeella halutaan kehittää Rääkkylän matkailusta, kulttuurista ja ruoasta elävien  yritysten toimintaedellytyksiä, luoda ruokakulttuurimatkailulle kestävä tulevaisuus ja lisätä Rääkkylän vetovoimaa.

 

”Syyään ja saunotaan! Rääkkyläläinen ruokaperintö kartalle! -hanke ojentaa käden myös suunnitteilla olevan Kulttuuriperintökeskus Värttinän suuntaan. Se tekee yhteistyötä Heinäveden ja Liperin Lähiruokaretki-hankkeen kanssa, ja lomittuu luontevasti myös Saimaa European Region of Gastronomy -hankkeen kanssa edistäen alueen ja koko pohjoisen Saimaan ruokamatkailutarjontaa.

”Syyään ja saunotaan! Rääkkyläläinen ruokaperintö kartalle!” -hanke on alkanut 01.09.2022 ja se päättyy 30.09.2023. Hankkeen toimenpiteistä ja etenemisestä viestitään säännöllisesti Rääkkylän kunnan ylläpitämän Parasta Rääkkylää Instagram- ja Facebook-kanavien kautta.

Lisätietoja:

Raita Joutsensaari

raita.joutsensaari@raakkyla.fi  

Puh: 0401053010

Menoinfo Kulttuuri

Menoinfo

Sivu arviointi ja palaute