Perusopetus

Perusopetus

Perusopetus

Perusopetus on yleissivistävää koulutusta, jonka oppimäärän laajuus on yhdeksän vuotta. Se on maksutonta ja tuottaa kaikille saman jatko-opintokelpoisuuden. Tavoitteena on opettaa elämässä tarpeellisia tietoja ja taitoja sekä turvata kaikille yhdenvertainen koulutus. Peruskoulussa on luokat 1 - 9 ja se on tarkoitettu 7 - 16 vuotiaille.

Rääkkylän kunta järjestää perusopetuksen yhtenäisenä perusopetuksena Rääkkylän koulussa. Tämä tarkoittaa oppilaan kannalta yhtenäistä opinpolkua varhaiskasvatuksesta perusopetuksen loppuun. Kehitämme yhtenäistä perusopetusta, jossa kouluilla toimii yhteisiä opettajia. Kiinnitämme erityistä huomiota oppilaan koulun alkamiseen ja vuosiluokkien välisiin siirtymiin. Opetussuunnitelma on laadittu yhtenäiseen perusopetukseen.

Rääkkylän koulussa on perusopetuksessa 114 oppilasta vuosiluokilla 1 - 9.

Rääkkylän koulu on mukana koulukerhotoiminnassa. Lisäksi koulun kehittämistyötä tukee opetusryhmäkokojen pienentämiseen myönnetty valtionavustus.

Koulun hyvää ilmapiiriä ylläpidetään ja koulukiusaamista ennaltaehkäistään KiVa koulu-mallilla.

 

 

 

Wilma

Asioi verkossa

Ajankohtaista

angle-left Rääkkylän Asiaa taloustavarasta! -haastevideo valittiin parhaaksi

Rääkkylän Asiaa taloustavarasta! -haastevideo valittiin parhaaksi

Rääkkylän kunnan Kuntaliiton Taloustorstai-nettiohjelmaan lähettämä Asiaa taloustavarasta –haastevideo palkittiin yleisöäänestyksen parhaana. Palkinto jaettiin Helsingin Wanhassa Satamassa pidetyn kunta-alan rahoitus- ja johtamisfoorumi RAFO:n yhteydessä. Kunnanjohtaja Esko Rautiainen vastaanotti palkinnon Kuntaliiton elinvoima- ja talousyksikön johtajalta Sanna Lehtoselta.

Taloustorstai on Kuntaliiton webcast-sarja, joka käsittele kuntatalouden ajankohtaisia asioita. Kuukausittain julkaistavan Taloustorstain yhteydessä on pyörinyt videokilpailu, jossa kunnat voivat haastaa toisiaan kertomaan oman kuntansa elinvoimatekijöistä ja erityispiirteistä.

Kuntaliiton videohaasteeseen lähti mukaan yhteensä kahdeksan kuntaa ja kaupunkia. Näiden joukosta valittiin paras tammikuisessa äänestyksessä. Rääkkylän video keräsi ylivoimaisesti eniten ääniä, peräti 68 % annetuista äänistä. Rääkkylän kunnan Asiaa taloustavarasta -videon on kuvannut ja ohjannut Sari Hirvonen, käsikirjoittanut Sari Hirvonen ja Minna Rautiainen-Cimrin.

Taloustorstai-ohjelmaidean takana ollut Kuntaliiton kehittämispäällikkö Marja-Liisa Ylitalo onnitteli rääkkyläläisiä.

  • Kyllä me täällä oikein ihmettelimme, miten ison kaulan Rääkkylän video sai. Taitaa olla aktiivinen ja yhteisöllinen kunta, hän lisäsi.

Video on nähtävillä Kunta-TV:n sivuilla ja se julkaistaan myös Rääkkylän kunnan sivuilla ja Parasta Rääkkylää –somekanavissa

 

Katso video