Soolotalkoot 2022

Soolotalkoot 2022

Valtakunnalliset vieraslajitalkoot 2022

Voit osallistua soolotalkoot-kampanjaan omassa pihapiirissäsi, puutarhapalstallasi tai yhteistyökaupunkien osoittamassa talkookohteessa yksin, pienessä porukassa tai yhdistyksesi kanssa.

Mukaan voi liittyä milloin vain. Osallistuaksesi tarvitset vain mobiililaitteen tai tietokoneen. Aktiivisimmat torjujat sekä toimeliaimmat yhteisöt palkitaan kunniakirjoin.

Miten pääsen mukaan?

Lataa iNaturalist ja liity Vieraslajien torjunta Suomessa -projektiin (ohjevideo).

iNaturalist on maailman suurin luontoharrastajien virtuaalinen yhteisö, joka kerää tietoa maailman eliöistä ja niiden levinneisyydestä. Soolotalkoot-kampanjassa iNaturalistilla kerätään havaintoja ja torjuntatietoa vieraslajeista.

Voit liittyä iNaturalist-yhteisöön luomalla tunnuksen ja lataamalla sovelluksen puhelimen sovelluskaupasta. Saatavilla ovat sekä Android- että iOS -versiot. Yhteisöstä löytyy kaksi Suomen vieraslajeihin liittyvää projektia, joihin kaikki ovat tervetulleita liittymään: Suomen vieraslajit ja Vieraslajien torjunta Suomessa.

Osallistu - torju ja havainnoi

Ilmoita torjunnasta iNaturalist-projektissa Vieraslajien torjunta Suomessa. Projekti kerää tietoa vieraslajeista ja niiden torjunnasta. Ohje iNaturalist käyttöön puhelimella.

Vieraslajihavaintoja voi ilmoittaa myös Vieraslajit.fi-verkkosivulla.

Haasta ja keskustele

Voit haastaa ystäväsi tai kollegasi mukaan talkoisiin Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä #soolotalkoot.

Voit myös liittyä Facebook-ryhmään soolotalkoot ja seurata Facebookissa, Instagramissa ja Twitterissä aihetunnisteita #soolotalkoot #vieraslajit #viekaslife. Jaa mielellään havainto- ja torjuntakuvia kanavissa. Kiitos kun käytät aihetunnisteitamme!

Vieraslajikasvien torjunta ja hävittäminen vie vuosia, sillä maaperän siemenvarastosta tai juurakoista nousee alkuja tai versoja vuosienkin jälkeen.

Soolotalkoiden torjunta-alueet Rääkkylässä

Kunnan kiinteistöt, joilta vieraslajeja voivat käydä kuntalaiset ja kesäasukkaat hävittämässä

Kasvijätteet voi viedä suoraan kunnan jätevedenpuhdistamon (os. Kiteentie 61, 82300 Rääkkylä) takapihalla olevaan kasaan tai kasata ne siisteihin kasoihin talkookiinteistöille, joista kunta kuljettaa ne puhdistamolle.