tietosuojakuva

Tietosuoja

Henkilötietojen käsittely ja tietosuoja

Rääkkylän kunta käsittelee toiminnassaan paljon sekä julkisia että salaisia tietoja ja asiakirjoja. Asiakirjojen julkisuudesta ja salassapidosta säädetään ns. julkisuuslaissa.

Henkilötietojen käsittelystä säädetään EU:n yleisessä tietosuoja-asetuksessa, jota noudatetaan 25.5.2018 alkaen. Jo aikaisemmin henkilötietojen käsittelyä on ohjattu kansallisella henkilötietolailla, jonka EU:n tietosuoja-asetus siis korvaa.

Tietosuoja-asetuksessa on määritelty ne tietosuojaperiaatteet, joita on noudatettava kaikissa henkilötietojen käsittelyvaiheissa.

Henkilörekisteri ja tietosuojaselosteet

Tietyssä palvelukokonaisuudessa käsiteltävät henkilötiedot muodostavat henkilörekisterin, jonka rekisterinpitäjänä toimii se kunnan toimielin, joka ao. palvelusta vastaa. Kaikista henkilörekistereistä on laadittava tietosuojaselosteet, joista on ilmettävä asetuksen mukaiset tiedot.

Alla olevista linkeistä löytyvät Rääkkylän kunnan tietosuojaselosteet. Niitä päivitetään parhaillaan.

Rekisteröidyn oikeudet

Rekisteröidyllä on aina
- oikeus tarkastaa omat tietonsa rekisteristä
- oikeus vaatia virheellisten tai puutteellisten tietojen korjaamista
- oikeus tehdä valitus tietosuojavaltuutetulle, mikäli rekisteröity katsoo, että häntä koskevien henkilötietojen käsittelyssä on rikottu voimassa olevaa tietosuojalainsäädäntöä

Lisäksi rekisteröidyllä on seuraavat oikeudet, jotka eivät tosin välttämättä toteudu kaikissa henkilörekistereissä:
- oikeus pyytää tietojen käytön rajoittamista tai vastustaa käsittelyä
- oikeus tietojen poistamiseen

tietosuoja- ja turvapolitiikka

Rääkkylän kunnan tietosuoja-ja turvapolitiikassa määritellään mm. tavoitteet, vastuut ja toteutustavat ja sen pohjalta annetaan tarkemmat ohjeet henkilötietojen käsittelylle ja asiakirjahallinnolle yleensäkin.

Asiakirja- ja mediatiedostot

Kansiot
  • thumbnail
    Juuri nyt käyttäjältä

    {title}

  • Ajankohtaista

    angle-left Digiohjausta Rääkkylän kirjastossa

    Digiohjausta Rääkkylän kirjastossa loka-joulukuussa

    Tule tutustumaan ja harjoittelemaan digipalvelujen käyttöä sekä saamaan tukea digilaitteesi käyttöön.

    Opastuskerroilla on tarjolla yleistä tietoa sekä mahdollisuus henkilökohtaiseen ohjaukseen.

    Voit ottaa mukaan älypuhelimen, tabletin tai kannettavan koneen.

    Ohjauskerrat ovat kaikille avoimia ja ilmaisia.

     

    Ti 23.11. klo 12-14

    S-Mobiili / PKO

    S-mobiili on maksuton S-ryhmän kaupan ja S-Pankin palvelut yhdistävä mobiilisovellus.

     

    Digi-Karjalainen / Sanomalehti Karjalainen 

    Opastusta Digi-Karjalaisen käyttämiseen.

     

    Ti 7.12. klo 12-14

    Älylaitteet helpottamassa arkea / Joen severi 

    Älylaitteen perusominaisuudet arjen tukena. Erilaisten sovellusten hyödyt ja ilot. Älylaitteen oikeaoppinen käyttö.

     

    Lisätiedot ja tapahtumapaikka

    Rääkkylän kirjasto, Kinnulantie 2, Rääkkylä

    puhelin: 040 105 3118, sähköposti: kirjasto@raakkyla.fi

     

     

     

    Jo toteutuneet tapahtumakerrat, syksy 2021

     

    Pe 8.10. klo 12-14

    OP Mobiili + Osuuspankin verkkopalvelut / OP Rääkkylä

    Tervetuloa kuulemaan OP:n sähköisistä palveluista.

     

    Ti 12.10. klo 12-14

    Älypuhelin / Keski-Karjalan Kansalaisopisto

    Mikä puhelin minulla on? Mikä ihmeen Android-versio? Mistä käytettävät sovellukset ladataan? Mitä uskallan sieltä ladata?

     

    Ma 18.10. klo 12-14

    Kelan verkkopalvelut / Kela

    Kelan palveluasiantuntija kertomassa OmaKelasta, kela.fi-sivuista, Kelan uudistuvasta ajanvarauspalvelusta. Mahdollisuus esittää kysymyksiä. 

    Turvallinen pankkiasiointi ja arjen digitaidot / Nordea

    Annamme myös digineuvontaa, joten kannustamme ottamaan oman laitteen mukaan.

     

    Pe 29.10. klo 12-14 

    Verkkokirjasto ja e-aineistot / Vaara-kirjastot

    Mistä löydän lähikirjastoni yhteystiedot, aukioloajat, uutiset ja tapahtumat? Miten tarkistan omat lainat ja eräpäivät sekä uusin lainani verkossa? Miten teen varauksia verkossa? Miten luen kirjoja ja lehtiä älylaitteilla? Tutustutaan maksuttomiin  e-kirja-, e-äänikirja- sekä verkkolehtipalveluihin.

     

    Ke 3.11. klo 12-14

    Tekniikka arjen apuna / JOSE 

    Tutustutaan arjen osa-alueisiin ja oppimiseen liittyviin digiapuvälineisiin, jotka helpottavat mm. ajanhallintaa,  muistamista, keskittymistä, kielten opiskelua, eri ympäristöissä liikkumista sekä lukemiseen ja kirjoittamiseen liittyviä esteitä.

     

    Ti 9.11. klo 12-14

    Rääkkylän kunnan verkkopalvelut / Rääkkylän kunta 

    Tutustutaan kunnan verkkopalveluihin, kuten verkkosivuihin, tapahtumakalenteriin ja miunpalveluihin.

     

    Kotiseutu-uutisten verkkolehti / Kotiseutu-uutiset

    Opastamme Kotiseutu-uutisten verkkolehden käyttäjiä löytämään erilaisia sisältöjä verkkosivuiltamme ja autamme käyttäjätunnusten luomisessa.

     

    Ti 16.11. klo 12-14

    Siun soten sähköinen asiointi apuna oman terveyden seurannassa / SiunSoten Meijän digi-hanke 

    Sosiaali- ja terveyspalveluja Siun sotessa: Siunsote.fi, miunpalvelut,fi, oma kanta, omaolo, suomi.fi, medinet, verkkoajanvaraus, etävastaanotto, chat-palvelu, 116 117

    Tietosuojavastaava

             tietosuojavastaava@raakkyla.fi

    Sivu arviointi ja palaute