Koulutus ja vapaa-aika

Koulutus ja vapaa-aika

Koulutus ja vapaa-aika

Varhaiskasvatus

Rääkkylän kunnan opetuspalvelut koostuvat varhaiskasvatuksen, perusopetuksen, musiikki- ja kansalaisopiston antamasta opetuksesta.

Varhaiskasvatusta annetaan Rääkkylän päiväkodissa, Rääkkylän ryhmäperhepäiväkodissa sekä perhepäiväkodeissa. Rääkkylän päiväkodissa Tahmatassut-ryhmässä touhuavat 3-6-vuotiaat lapset. Viluhännistä eli 0-3-vuotiaista huolehditaan Rääkkylän ryhmäperhepäiväkodissa. Perhepäivähoitajia on Niemisessä ja Rasivaarassa. Perhepäiväkodeissa on hoidettavana lapsia vauvaikäisistä esikoululaisiin.

Esi- ja perusopetus

Esi- ja perusopetusta annetaan Rääkkylän koulussa. Koulussa on myös pienryhmä erityistä tukea tarvitseville.

Kansalaisopisto

Rääkkylä ja Kitee järjestävät yhdessä kansalaisopisto-opetusta kuntalaisille Keski-Karjalan kansalaisopistossa.

Musiikkiopisto

Musiikkiopisto-opetuksesta huolehtii Keski-Karjalan musiikkiopisto, joka toimii Tohmajärven kunnan alaisuudessa.

Muu koulutus

Lähimmät toisen asteen oppilaitokset sijaitsevat Kiteellä ja Joensuussa. Joensuussa on myös ammattikorkeakoulu ja Joensuun yliopisto.

Kirjasto

Rääkkylän pääkirjasto on monipuolinen kirjastopalveluita tarjoava keskus. Kirjaston perinteisten palveluiden lisäksi lasten satutunnit, kirjallisuuden piiri ja monet muut kirjaston tapahtumat tuovat iloa kuntalaisille.

Vapaa-aika

Rääkkylän vapaa-aikatoimi järjestää liikunta-, nuoriso- ja kulttuuripalveluita. Erilaiset tapahtumat, liikuntaryhmät ja yhteistyö järjestöjen kanssa edesauttavat eri-ikäisiä kuntalaisia pysymään virkeinä.

Ajankohtaista

angle-left Kunnantalon kahvio

Kunnantalon kahvilaan etsitään yrittäjää

Rääkkylän kunnantalolla sijaitsevaan kahvilaan etsitään uutta yrittäjää.Tilat on remontoitu muutama vuosi sitten ja ovat hyvässä kunnossa. Asiakas-, keittiö- sekä wc-tilat ovat pinta-alaltaan yhteensä 115,91 m2 .

Toimitilat vuokrataan käytettäväksi kahvila-, lounas-, grilli- ja pitopalvelutoimintaan. Yrittäjä vastaa myös kunnantalon kokousten ja muiden tilaisuuksien kahvituksista.

Tilat ovat uuden yrittäjän käytössä 1.5.2021 alkaen. Nykyinen yrittäjä on halukas myymään kahvilan kalusteet ja muun irtaimiston uudelle yrittäjälle.

Lisätietoja antavat:

kehityssihteeri Raita Joutsensaari p. 040 105 3010 , raita.joutsensaari@raakkyla.fi
ma. kunnanjohtaja Yrjö Eronen p. 040 105 3001, yrjo.eronen@raakkyla.fi

                

kahviotilat

Tapahtumat

 

Sivu arviointi ja palaute