Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatus

Hoitomuodot

Rääkkylän kunnassa varhaiskasvatusta tarjotaan päiväkodissa, ryhmäperhepäivähoidossa ja hoitajan kotona tapahtuvana perhepäivähoitona.

Päiväkodin osoite on Koivukuja 6, 82300 Rääkkylä. Ryhmäperhepäivähoidon tilat ovat päiväkodin yhteydessä.

Lain antamat puitteet

Varhaiskasvatuslaki antaa perheille oikeuden valita alle kouluikäiselle lapselle joko kunnallisen päivähoidon tai kotihoidontuen.

Varhaiskasvatus järjestetään kunnassamme kokopäivähoitona (yli 5h/pv), osapäivähoitona (5h tai vähemmän/pv) tai osa-aikahoitona (6-16 koko- tai osapäivää/kk).

Hakeminen

Varhaiskasvatukseen voi hakea ympäri vuoden. Hoitopaikkaa tulee hakea neljä (4) kuukautta ennen hoidon alkamista tai jos esimerkiksi huoltaja työllistyy äkillisesti, on kunnalla kaksi (2) viikkoa aikaa järjestää lapselle hoitopaikka.

Varhaiskasvatushakemuksen voi tehdä verkossa tai alla olevista linkeistä voi tulostaa hakemuslomakkeen sekä tuloselvityslomakkeen.

Varhaiskasvatushakemuksia saa myös päiväkodilta ja kunnantalolta. Hakemukset palautetaan päiväkodille.

Varhaiskasvatuksen esimies vastaa varhaiskasvatukseen liittyvissä kysymyksissä p. 040 105 3121.

Elokuussa alkavan toimintakauden varhaiskasvatuspaikat ovat haettavina 05.05.2018 mennessä. Hoitomuodot ovat perhepäivähoito, ryhmäperhepäivähoito ja päiväkotihoito. Varhaiskasvatusta tarjotaan osa-aikaisena tai kokoaikaisena hoitona.

Varhaiskasvatuspaikkoja voi hakea sähköisellä lomakkeella, joka löytyy kunnan internet-sivuilta, www.raakkyla.fi/varhaiskasvatus. Samalta sivustolta voi tulostaa paperiversion. Hakemukset tulotietoineen (tuloselvityslomake, palkkatodistus ja verotodistus) palautetaan päiväkotiin os. Koivukuja 6, 82300 RÄÄKKYLÄ. Jo hoidossa olevilta riittää tuloselvityslomakkeen täyttäminen ja uusien tulotietojen toimittaminen. Päivähoitopaikat ilmoitetaan kesäkuussa ja maksupäätös lähetetään elokuussa. Lisätietoja varhaiskasvatuksen esimieheltä puh. 040 105 3121.

Sivu arviointi ja palaute