Museot ja nähtävyydet

Museot ja nähtävyydet

Museot ja nähtävyydet

Rääkkylän kotiseutumuseo

Kirkonkylällä sijaitsevassa kotiseutumuseossa on esillä vanhaa talonpoikaisesineistöä.

Avoinna sopimuksen mukaan.  Rääkkylä-seura

Paksuniemen myllymuseo

Paksuniemen myllymuseossa on nähtävänä mm. kopio 1100-luvulta peräisin olevasta ompelemalla kootusta veneestä. Lisäksi museossa on vaihtuvia taidenäyttelyjä kesäisin.

Paksuniementie 241, 82300 Rääkkylä

Koivuniemi

Vaihtuvia taidenäyttelyitä pääasiassa kesäaikaan. Ei pääsymaksua.
Koivuniementie 20,  82300 Rääkkylä p. 040 690 0629

Rääkkylän kirkko

Rääkkylän kirkko valmistui kirkonkylän korkeimmalle kohdalle vuonna 1851.
Talviaikaan kirkko ei ole käytössä. Esittelyvaraukset kesäaikana Kiteen kirkkoherranvirastosta puh. 045 111 9555 ma-to klo 9 -14.
Kirkkotie 5, 82300 Rääkkylä
Rääkkylän kappeliseurakunta

 

Esa Pakarisen muistomerkki ja esinenäyttely

Esa Pakarisen muistoksi pystytetty kivipatsas, jossa on taiteilija Kauko Kortelaisen suunnittelema reliefi.

Esa Pakarinen syntyi Rääkkylän Hernevaaran kylässä vuonna 1911.Hän teki merkitävn elämänuran esiintyvänä taiteilijana ja elokuvanäyttelijänä.  Esa Pakarisen muistomerkki sijaitsee kirkonkylällä kunnantalon (os. Kinnulantie 1) ja nuorisotalon (os. Kinnulantie 4) välittömässä läheisyydessä. Esinenäyttely on sijoitettu kunnantalon toiseen kerrokseen. Avoinna arkisin klo 9-15. 

Kivisalmipuisto

Kivisalmen levähdysalueen puistoon on sijoitettu kolme alueen historiasta kertovaa muistomerkkiä; Kivisalmen malmin löytymisen muistomerkki, Rääkkylä-Liperitien puuhamies K.A.Wegeliuksen muistomerkki ja Kivisalmen kanavan rakentamisen muistomerkki.

Levähdysalue sijaitsee Oravisalossa Rääkkylän kirkonkylältä seitsemän kilometriä Liperin suuntaan vasemmalla Kivisalmen sillan jälkeen ja Liperistä päin tultaessa lossilta yhdeksän kilometriä Rääkkylän kirkonkylän suuntaan oikealla ennen Kivisalmen siltaa.

Salpapolku

Oravisalossa Pässiniemen alueella toisen maailmansodan aikana rakennettu salpalinja. Korsusauna, 3 km salpapolku, korsu ja juoksuhautoja.

Pässiniemi, 82310 Oravisalo. Pohjoisen Saimaan saaristo

 

Eva Ryynäsen taideteos "Jumalan kunnia luonnossa" on sijoitettu Rääkkylän kunnantalon (os. Kinnulantie 1) aulaan. Avoinna arkisin klo 9-15.

 


 

 

Ajankohtaista

angle-left Parasta Rääkkylää palveluesitettä päivitetään

Parasta Rääkkylää palveluesitettä päivitetään

Rääkkylän Yrittäjät ry ja Rääkkylän kunta yhteistyössä ovat päivittämässä PARASTA RÄÄKKYLÄÄ- palveluhakemistoa. Edellinen hakemisto tehtiin vuonna 2021 ja koska esite antaa laajasti tietoa paikkakunnan palvelutarjonnasta, esite uusitaan nyt seitsemännen kerran. Teemana on Rääkkylä 150 vuotta.

Palveluhakemistosta tehdään entiseen tapaan A5-kokoinen, noin 50-sivuinen, nelivärinen vihkonen. Hakemistoa painetaan 4000 kpl ja se jaetaan postitse kaikkiin Rääkkylän kotitalouksiin sekä vapaa-ajan asukkaiden kotiosoitteisiin keväällä 2024. Sitä on jaossa ainakin matkailun infopisteessä, kunnantalolla ja kirjastossa sekä paikallisissa kauppaliikkeissä.

Lisäksi kunnan nettisivuilta löytyy esitteen pdf-näköisversio, jota myös jaetaan esimerkiksi sosiaalisessa mediassa sopivissa yhteyksissä.

 

Tarjoamme yrityksille mahdollisuutta hankkia perustietojen lisäksi näkyvyyttä hakemiston sivuilta ostamalla mainostilaa.  

Rääkkylän yrittäjien jäsenet saavat hinnoista n. 10 % alennuksen:

Ilmoita mahdollisimman pikaisesti yrityksesi perustiedot, jos haluat olla mukana palveluhakemistossa!


Yhteystiedot: 

Raita Joutsensaari p. 040 105 3010,    raita.joutsensaari@raakkyla.fi

Satu Lievonen p. 050 571 7881, satu.lievonen@raakkyla.fi

 

              

 

                                                             

                  

 

Menoinfo Kulttuuri

Menoinfo

Sivu arviointi ja palaute