Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatus

Varhaiskasvatus

Rääkkylässä on siirrytty käyttämään uutta varhaiskasvatuksen toiminnanohjausjärjestelmä – Daisya 1.1.2020 alkaen. Palvelu löytyy sivun alaosassa olevasta linkistä. Daisyn kautta hoidetaan hakeminen ja ilmoitukset varhaiskasvatuspalveluihin sekä aamu- ja iltapäivätoimintaan liittyen:

  • varhaiskasvatushakemus
  • aamu ja iltapäivätoiminnan hakemus
  • tulotietoilmoitukset
  • irtisanomis- ja muutosilmoitukset

Hoitomuodot

Rääkkylän kunnassa varhaiskasvatusta tarjotaan päiväkodissa, ryhmäperhepäivähoidossa ja hoitajan kotona tapahtuvana perhepäivähoitona.

Päiväkodin osoite on Koivukuja 6, 82300 Rääkkylä. Ryhmäperhepäivähoidon tilat ovat päiväkodin yhteydessä.

Lain antamat puitteet

Varhaiskasvatuslaki antaa perheille oikeuden valita alle kouluikäiselle lapselle joko kunnallisen päivähoidon tai kotihoidontuen.

Varhaiskasvatus järjestetään kunnassamme kokopäivähoitona (yli 5h/pv), osapäivähoitona (5h tai vähemmän/pv) tai osa-aikahoitona (6-16 koko- tai osapäivää/kk).

Hakeminen

Varhaiskasvatukseen voi hakea ympäri vuoden. Hoitopaikkaa tulee hakea neljä (4) kuukautta ennen hoidon alkamista tai jos esimerkiksi huoltaja työllistyy äkillisesti, on kunnalla kaksi (2) viikkoa aikaa järjestää lapselle hoitopaikka.

Varhaiskasvatuksen esimies vastaa varhaiskasvatukseen liittyvissä kysymyksissä p. 040 105 3121.Hoitomuodot ovat perhepäivähoito, ryhmäperhepäivähoito ja päiväkotihoito. Varhaiskasvatusta tarjotaan osa-aikaisena tai kokoaikaisena hoitona. Päivähoitopaikat ilmoitetaan kesäkuussa ja maksupäätös lähetetään elokuussa. Lisätietoja varhaiskasvatuksen esimieheltä puh. 040 105 3121.

Sivu arviointi ja palaute