Lupa-asiakirjat, ohjeet ja lomakkeet

Rakennusvalvonnan lupa-asiakirjat, ohjeet ja lomakkeet

Rakennusvalvonnan lupa-asiakirjat, ohjeet ja lomakkeet

Rakennusjärjestys ja rakennusvalvontamaksut

Rakennusvalvonnan lupa-asiointi sähköisesti Lupapisteen kautta

Rakennusvalvonnan lupa-asiointi hoidetaan sähköisesti Lupapisteen kautta

Rääkkylän kunta on ottanut käyttöön Lupapiste.fi-palvelun, jonka kautta luvat voi hakea sähköisesti verkossa. Suosittelemme lupa-asiointia Lupapisteen kautta. Hakemusten käsittely ja lupa-asiointi on sujuvampaa kun tarvittavat tiedot ovat heti mukana, eikä paperisia hakemuksia ja asiakirjoja tarvitse toimittaa erikseen eri toimijoille.

Palveluun rekisteröidytään pankkitunnuksilla tai mobiilivarmenteella ensimmäisen käyttökerran yhteydessä ja sen käyttö on maksutonta. Luvanhakijaorganisaatiot voivat kuitenkin rekisteröidä käyttöönsä maksullisen Yritystilin sisäistä hankehallintaa varten.

Lupahakemuksia on edelleenkin mahdollista toimittaa paperisena, mutta Rääkkylän kunta veloittaa paperisen hakemuksen käsittelystä hinnaston mukaisen palvelumaksun 1.1.2023 alkaen.

 

Lupapisteen prosessikuvaus >>

Siirry palveluun >>

Ajankohtaista

angle-left Vapaa-ajan asukkaasta rääkkyläläiseksi

Vapaa-ajan asukkaasta rääkkyläläiseksi. Katso video!

Joensuulaiset Jukka Hirvonen ja Sari Kurki ovat pian rääkkyläläisiä. Heidän uusi mökkinsä valmistui juhannukseksi vanhan mökin tontille. Järvenrantamökki on ollut rakas paikka molemmille vuosikymmeniä. Uuden hirsitalon myötä rannalle päästään pysyvästi.

Käyttötarkoituksen muutoksella mökistä tuli vakituinen asuinpaikka ja upea paikka onkin. "Mitäpä sitä muuta kaipaa kuin talon järven rannalla". Videolla kuvataan prosessia, jolla muutos onnistuu. Rakennustarkastaja Joni Rytkönen kertoo, mitä käyttötarkoituksen muutos edellyttää ja mitä kunnanhallituksen tekemä myönteinen lupapäätös vaatii.

Video on tuotettu Meille maalle -hankkeen (Euroopan maaseuturahasto, leader) kautta

 

Yhteystiedot

Sivu arviointi ja palaute